Чорна кухня з дерев’яною стільницею

Трендове поєднання, що стане базою для ваших інтер'єрних експериментів!

Естетика і функціональність чорного кольору на кухні

Кухня – це особливий простір у квартирі, місце, де не тільки їдять або готують їжу, а також спілкуються, проводять вільний час. Хочеться, щоб цей простір відповідав своєму призначенню, був стильним і практичним водночас. Впоратися з цією задачею може чорний колір, завжди актуальний, практичний і стильний незалежно від епохи. А дерев’яні елементи, такі як стільниця, підлога, фартух, можуть додати теплоти, природної краси та особливого шарму до вашого інтер'єру. 

Автор: Олег Козлюк

Якого ефекту можна досягти за допомогою чорного кольору

Поєднання чорного кольору та дерева може створити враження сучасної елегантності та природної теплоти водночас. Це відмінне поєднання створює баланс між суворістю та затишком. Який вплив має чорний колір і дерево на інтер’єр:

  • Елегантність. Зі звичайного приміщення для приготування їжі простір перетворюється на вишукану і затишну кухню. Кухня набуває стилю і глибини.
  • Теплота та природність. Дерево збалансовує насичений чорний, строгість згладжується тактильним і теплим матеріалом.
  • Текстурність. Поєднання глянцевих рівних фасадів з текстурним деревом одне з улюблених рішень серед дизайнерів. Це оживлює інтер’єр, робить його виразним і гармонійним водночас.
  • Сучасність. Чорний колір актуальний в дизайнерських тенденціях. Такі митці як Kelly Wearstler, Ryan Korban, Gideon Mendelson обожнюють комбінувати чорний колір в інтер’єрі. Вважають, що чорний надає приміщенню глибини, виразності, а також це “база”, яку можна поєднувати майже з будь-якими іншими кольорами та текстурами.
  • Можливість акцентів. Чорний може використовуватися для створення акцентів та виділення певних деталей. Це можуть бути, наприклад, чорні фасади, стільниця або фартух.
  • Візуальне зміщення пропорцій. Використання чорного кольору може змінити сприйняття розмірів приміщення. Якщо ви хочете зробити кухню затишною та зручною – це ваш варіант. 

Авторка: Юлія Осадченко

Комбінації дерева і чорного кольору

Сучасний вибір матеріалів дозволяє фантазувати та поєднувати кольори та текстури та розраховувати ціну на будь-який гаманець. Якщо ви хочете чорну кухню і дерев’яну підлогу при обмеженому бюджеті, то зверніть увагу на ламінат. Подобається поєднання благородного чорного мармуру та дуба? Використайте сучасну плитку з імітацією природних текстур. Величезний вибір матеріалів дозволяє втілити будь-які ідеї. Наведемо для вас декілька класичних поєднань чорного кольору та дерева в інтер’єрі, що радять дизайнери:

  • Дерев’яна стільниця на кухню + чорні фасади. Стільниця з монолітного масиву дерева – улюблений варіант користувачів по всьому світу. Тактильна і природна, додає затишку в приміщення. Для більш економного варіанту стільницю можна замовити з ламінату, плюсом буде великий вибір кольорів та текстур, це не тільки вигідно, але й практично. На сьогодні товщина ламінату варіюється від 3 мм до 1,5 см, це може бути ударотривка поверхня, що по якості майже не поступається масиву дерева.
  • Додавання дерев’яних елементів. Наприклад, ви вибрали чорні фасади та білий фартух, але хочеться додати життя, теплоти, тоді зверніть увагу на дерев’яні полиці або декоративні стінові рейкові панелі. Приміщення зміниться на очах і стане набагато затишнішим.
  • Чорна кухня + дерев’яна підлога. Не закривайте стару підлогу з дерева лінолеумом, краще відреставруйте її або виберіть ламінат. Надайте простору сучасності чорними фасадами. Це гарантовано гармонійне поєднання строгості, простоти та стилю.

Автор: Руслан Руденко

Текстури

Важливу роль в дизайні кухонь відіграє структура поверхонь стільниця, фасади, адже вони завершують загальну композицію, додають характеру. Вибір матових або глянцевих матеріалів для чорних кухонь залежить від бажаного стилю, атмосфери, яку ви хочете створити, а також від практичності та обслуговування. Обидва типи покриття мають свої переваги та недоліки.

  • В дизайні матові матеріали – це елегантність та стриманість. Матові поверхні створюють більш стриманий і витончений вигляд меблів, що відповідає сучасним світовим тенденціям в дизайні, це природність і мінімалізм. Матовий фініш може приховати сліди від води, відбитків пальців, якщо це поверхня з покриттям anti-fingerprint та дрібних подряпин, що робить його більш практичним для кухонних меблів. Має протибліковий ефект, такі поверхні не відбивають світло так яскраво, як глянцеві, що додає затишку і камерності.
  • Глянцеві матеріали надають кухні блиску та вишуканості, роблять інтер'єр виразнішим. Візуально збільшують простір, відбивають світло та роблять кухню просторою та світлою. Зручні в прибиранні, вони менше поглинають вологу та бруд, видалення плям та слідів відбитків пальців може бути простішим.

Кухня чорна з деревом, приклади робіт з Viyar Bazar

Вишукане та стримане поєднання текстур. Шафи виконані з матового покриття, що чудово поєднується з дерев’яною стільницею, виконаю з вологостійкої плити ДСП. Легкості простору надають білий фартух та стеля. Кухня не виглядає похмурою завдяки підсвічуванню робочої поверхні.

Автор: Денис Танцурін

Замовники кухні не побоялися експериментувати та поєднали різні текстури дерева. Ламінат на підлозі, дерев’яна стільниця та фартух мають різний декор, але від цього кухня стала виглядати сучасно та цікаво. Приміщення світле та просторе завдяки вікну та білій стелі, загалом кухня виглядає затишно.

Авторка Юлія Осадченко

В цьому інтер’єрі чудово поєдналась класика та сучасність. Білі підлога та стіни облицьовані плиткою з мармуровим малюнком. Внаслідок цього збільшується простір. Білий колір збалансовується завдяки чорним матовим шафам з ручками та дерев’яними поверхнями. В поєднанні з достатнім освітленням кухня вийшла сучасною та водночас затишною. Це класика, що майстерно вписана у модні тенденції завдяки різноманітності фактур та матеріалів. 

Автор: Олег Козлюк

Чудовий приклад як можна поєднувати кольори та фактури. Чорна кухня з дерев’яними фасадами, чорно-сірими шафами й чорною барною стійкою виглядає напрочуд сучасно та живо. Простір вільний та світлий завдяки сірим стінам та достатній кількості освітлення. “Живості” в інтер’єр додають акцентна стінка зі зрізу дерева та різнокольорові стільці. Композиція гармонійна, кожен елемент підтримує один одного.

Автор: Дмитро Калюжний

Кухня в стилі модерн з класичними елементами виглядає вишукано та стильно. Акцентна стіна з декором “чорний мармур” надає простору глибини. Збалансовують чорний фартух зі стільницею дерев’яні фасади з темного дерева. Завдяки достатній кількості світильників кухня не виглядає темною, а, навпаки, світлою та затишною.

Автор: Едуард Бондаренко

Експериментуйте, чорний – це чудова “база”

Універсальність чорного кольору давно використовується дизайнерами по всьому світу. Ви можете втілювати найсміливіші бажання і відтворювати будь-який стиль, від ретро-шику до мінімалізму. Дерево – це природність, натуральність і теплота, а чорний – класика і стриманість, що ніколи не втратить своєї актуальності. Не бійтесь експериментувати:

  • Залишити цегляну стіну у стилі лофт.
  • Додати природних матеріалів, таких як камінь.
  • Замовити цементну плитку.
  • Використовувати сучасні рельєфні шпалери.

Гра і поєднання матеріалів є трендом сучасного дизайну, що наповнює простір життям. Якщо ви не знаєте, якому стилю віддати перевагу, то скористайтесь сервісом виготовлення кухонь на замовлення, звертайтесь до дизайнерів та меблярів з Viyar Bazar, переглядайте фото вже виконаних робіт на сайті. Адже сучасний вибір матеріалів і світові тенденції в дизайні дозволяють зробити стильний та водночас зручний інтер’єр на будь-який бюджет.

Чорно-дерев’яна кухня – універсальне рішення, що об’єднало затишок та практичність

Варто зазначити, що вибір чорного кольору потребує певної обережності та поміркованості, оскільки велика кількість чорного може зробити приміщення темним та похмурим. Завжди слід пам’ятати про баланс, враховувати природне освітлення, чи є вікна, як їх можна використати в загальному ансамблі. Можливо, потрібно встановити додаткове освітлення фасадів і робочої поверхні, щоб збалансувати простір. Якщо ви вирішили використати чорний в інтер'єрі кухні, пам’ятайте, що це відповідальність, але водночас це один з найзручніших кольорів. Який можна комбінувати з багатьма іншими кольорами й текстурами. У цього кольору неабиякий потенціал. Ви можете надихнутися готовими роботами або замовити послуги дизайнера на нашому сайті. Втілюйте свої мрії й створюйте свій унікальний простір, в якому вам буде затишно і комфортно.