Скільки коштує кухня? Розраховуємо вартість ваших меблів

Розповідаємо, з яких елементів складається вартість кухні.

Кожен, хто планує чи вже почав ремонт на кухні, знає, як важливо правильно розподілити бюджет. Хочеться ж і красиво, і надійно, і без сюрпризів по ціні . Вартість кухні на замовлення залежить від багатьох чинників: матеріалів та фурнітури, конструкції і розмірів модулів тощо. Зазвичай для розрахунку використовують поняття “погонний метр”.

☝ Погонний метр – умовна величина, якою вимірюється ціна за 1 м. Це загальна вартість гарнітура, поділена на його довжину. Нею зручно користуватись, якщо гарнітур складається зі стандартних готових модулів.

Наприклад, маємо лінійну кухню довжиною 3 м зі стандартними шафами вартістю 75 000 грн. Тоді 1 погонний метр коштує 25 000 грн. Індивідуальні меблі – це інша справа. Тут ваш вибір не обмежений стандартними параметрами. То як же спланувати витрати?

Автор: Сергій Кокра

Як швидко розрахувати вартість кухні

Для цього на Viyar Bazar є зручний калькулятор. Щоб скористатися ним, на головній сторінці перейдіть на вкладку Проект. Натисніть “Кухня” і далі рухайтеся за підказками .

Вкажіть конфігурацію кухні та її розміри. Визначтеся, як виглядатимуть секції. Виберіть матеріали. На основі ваших побажань конструктор розрахує вартість меблів (з роботою майстра та без). Пройдемося по основних параметрах вкладки “Проект”, щоб ви легко з усім впоралися.

Автор: Іван Науменко

Планування

Почнемо розрахунок кухні з вибору конфігурації. Найбільш поширені варіанти:

  • Лінійна. Однорядний гарнітур підходить для невеликого чи вузького приміщення, квартири-студії тощо. Оптимальна довжина – 2,5-3 м.
  • Дволінійна. Підходить для більш просторих приміщень, квадратних і прямокутних. Вміщує більше кухонного приладдя та дозволяє працювати вдвох одночасно.
  • L-подібна. Класичне рішення для приміщень із формою, наближеною до квадратної. Дозволяє ефективно використати “незручний” простір.
  • U-подібна. Підходить для відносно великої кухні, є дуже місткою та комфортною для роботи.

Крім того, ви можете вибрати G-подібне планування і додати острів. Також, щоб замовити кухню під розмір, вкажіть її габарити. Рухаємося далі!

Автор: Руслан Руденко

Секції

Наступний крок – визначитися, якими будуть секції. Натискайте на кожну з них та вибирайте потрібний варіант із запропонованого списку. Секції бувають відкритими і закритими, з різною кількістю полиць та шухляд, із завісами і підіймачами. Організуйте зберігання та робочі процеси так, як вам зручно .

Також є спеціальні модулі під техніку: витяжку, бойлер, газовий водонагрівач, пральну чи посудомийну машину, мийку тощо.

Автор: Сергій Бенаш

Стиль та колір, тип фасаду

Переходимо до найцікавішої, творчої складової. Свобода дизайну – це одна з причин зробити меблі для кухні на замовлення. У розділі “Стиль” ви можете ознайомитися з інформацією про кожен напрям і вибрати той, що найбільше відповідає вашим вподобанням. Ще більше про це можна почитати в нашому блозі у рубриці “Дизайн”.

Колірна гама ж може бути світлою, темною, яскравою, під дерево, камінь або метал. Зазвичай ціна декорів зростає від деревних до глянцевих, суперматових і металіків.

Наступний крок – вибір фасадів. Саме вони визначають, як виглядатиме і скільки коштуватиме гарнітур. Для розрахунку доступні такі типи фасадів:

  • Фарбовані;
  • Плівкові;
  • Акрилові;
  • Алюмінієві;
  • Шпоновані;
  • ДСП-фасади та ін.

Автор: Андрій Оксетенко

Матеріали

Конструктор обов'язково враховує вартість меблевої фурнітури та матеріалів. У цій вкладці ви вибираєте комплектуючі з асортименту ВіЯр: корпус, стільницю, ручки. Можна додати й фартух. До речі, у цій статті ми розповідаємо, як його вибрати.

Для функціональної фурнітури ви одразу вказуєте ціновий сегмент: економ, стандарт або преміум. Залежно від цього варіюється набір комплектуючих (завіс, висувних і підйомних механізмів). Більше про кухонну фурнітуру дивіться тут. Вартість кухні зростає, коли ви додаєте різноманітні полички, карго, висувні шухляди. Водночас збільшується її функціональність.

Після заповнення всіх параметрів на екрані з'являється вартість:

  • Окремих елементів кухні (корпусу, фасадів та ін.);
  • Товарів і послуг ВіЯр;
  • Виробу з роботою майстра.

Автор: Юлія Осадченко

Побутова техніка

І яка ж кухня без техніки ? Додайте холодильник, щоб зберігати продукти. Варильну поверхню, мікрохвильовку, духовку і витяжку, щоб створювати неймовірні страви. Посудомийну та пральну машину, щоб насолоджуватись чистотою вдома. Вартість техніки додасться до розрахунку кухні.

Готово! Тепер ви знаєте орієнтовну вартість майбутніх меблів і можете сміливо втілювати ідеї в реальність .

Автор: Едуард Бондаренко

Робота майстра

Це важлива складова вартості меблів, тому зупинімося на ній детальніше. Майстри з Viyar Bazar виконують усі типи робіт для перетворення ваших ідей на готові вироби. Ви можете замовити як весь комплекс послуг (під ключ), так і окремі з них:

  • Демонтаж;
  • Замір;
  • Дизайн;
  • Креслення і карту розкрою;
  • Збирання та встановлення;
  • Ремонт.

На ціноутворення впливають складність проєкту (нетипова форма приміщення, необхідність приховати комунікації тощо) та ваші індивідуальні побажання.

У портфоліо кожного спеціаліста вказані доступні види послуг і меблів, а також коефіцієнт за роботу (наприклад, 1,5 або 1,8).

Що таке коефіцієнт? Він показує вартість роботи мебляра і розраховується від вартості матеріалів і послуг ВіЯр. Скажімо, матеріали та послуги коштують 50 000 грн, а у майстра встановлений коефіцієнт 1,5. Тоді вартість кухні з роботою – 75 000 грн.

Ціна за роботу майстрів відрізняється і залежить від багатьох факторів: досвіду, складності проєкту, термінів, сезону, використовуваних матеріалів та ін.

Дивіться портфоліо та відгуки і вибирайте майстра для співпраці, в якого можна замовити кухню під розмір. Скористайтеся фільтрами, щоб пришвидшити пошук.

Що можна зробити далі з замовленням

Перейшовши до останньої вкладки “Проект”, ви можете:

  • Зберегти чернетку на Viyar Bazar, щоб у зручний момент повернутися до оформлення замовлення;
  • Розмістити замовлення на порталі, щоб знайти майстра, який виготовить для вас меблі як з картинки.

Замовляйте меблі на Viyar Bazar і будьте впевнені, що отримаєте саме таку кухню, про яку мрієте.

Автор: Денис Зарембо