Трирівнева кухня під стелю

Відкриваємо 3 секрети функціональності.

Під час пошуків нової кухні часто виникає дилема: хочеться чогось оригінального у дизайні, але при цьому не виходити за рамки класичних рішень. Сучасні варіанти не завжди підходять для комфортного зберігання великої кількості посуду. Трирівнева кухня – у цьому випадку найбільш виграшний тип конфігурації. Розберемось, чому?

Якщо резюмувати: нині це один із трендових дизайнів гарнітура, який включає 3 рівні для зберігання до самісінької стелі. Концепція: максимально оптимізувати простір та зробити його функціональним. Перейдімо до цікавих деталей. 

Для чого потрібен кожен із рівнів? Перший – робочий

Так, виявляється, це не просто дизайнерська забаганка. Кожен ярус має своє призначення у використанні.

1. Перший рівень (нижній, робочий). Тут встановлюють кухонну техніку – варильну поверхню, духову шафу, посудомийну машину, мийку. Також тут передбачають секції та висувні шухляди для зберігання великого посуду, столового приладдя, блендерів, комбайнів, речей першої потреби. Перший рівень планується переважно для приготування їжі, обробки продуктів та подачі страв. До цього ярусу включають і кухонний острів.

Мебляр – Павло Пограничний

Яке призначення другого і третього рівнів?

2. Другий рівень (верхній, короткочасне зберігання). Верхні секції використовуються для зберігання легкого кухонного приладдя, круп, харчів, посуду, чаю, кави тощо. Інколи на цьому рівні можна вбудовувати мікрохвильову піч і навіть кавоварку.

3. Третій рівень (під стелею, довготривале зберігання). У найвищі секції розміщують посуд чи речі, якими рідко користуються. До прикладу, консервацію, великодні кошики, продуктові запаси, сокодавилку тощо. Тільки кухня під стелю має таку додаткову зону для зберігання. Найвищий ярус робить внутрішній простір ще більш організованим. А завдяки продуманій конструкції кухня візуально та функціонально розділяється на окремі зони.

Мебляр – Сергій Ніколайчук

Які підібрати конфігурації та матеріали?

Перейдімо до особливостей планування. Трирівневий кухонний гарнітур здебільшого реалізується у лінійній чи кутовій конфігураціях. Верхні секції зазвичай розділяють на 2 рівні, розміщують їх вертикально чи горизонтально. Вони мають різну глибину, розміри та інколи відтінки. У деяких конфігураціях антресолі виходять вперед, порівняно з нижчими секціями.

Щоб “полегшити” дизайн, для антресолей вибирають скло у темних відтінках. Виготовляють трирівневі кухні з різних матеріалів: ДСП, МДФ та шпону. Найкраще виглядатимуть у поєднанні: світлі фасади (бежеві, білі, сірі) та стільниця або центральні фасади під дерево.

Мебляр – Денис Зарембо

Переваги трирівневої кутової кухні

Трирівнева кутова кухня – це лайфхак для поціновувачів чистоти. Завдяки додатковим шафам на кухні:

  • розвантажується простір;
  • збільшується місткість;
  • зводиться до мінімуму кількість пилу зверху гарнітуру;
  • приховуються комунікації та гофра від витяжки.

Конфігурація кухні напряму залежить від ваших потреб та можливостей приміщення Тому перед замовленням радимо проконсультуватися з меблярем або дизайнером. Це допоможе уникнути проблем з перенавантаженням простору та банальним відкриванням верхніх дверцят.

Мебляр – Олег Цибульський

Для яких приміщень підійде трирівнева кухня з антресолями?

Кухня під стелю – це must have або рішення від кутюр в інтер’єрній моді. Все завдяки лаконічності, ергономічності та стилю. Але навколо все одно точаться багато міфів, які ми готові розвіяти.

  • Міф 1. Залежність від параметрів. Це міф, адже кухні під стелю встановлюються незалежно від розмірів кімнати, головне – продумати все на етапі її проєктування.
  • Міф 2. Тільки для приміщень, великих за квадратурою. Такий варіант конфігурації є універсальним і однаково виграшно виглядає у маленьких і великих кімнатах. Виберіть продуманий відтінок та декор, а також кількість секцій і насолоджуйтесь кожною хвилиною, проведеною на кухні.
  • Міф 3. Складно дістатися до кухонних антресолей. Проблем з доступом до верхніх секцій при продуманому зберіганні не виникне. Адже на верхньому ярусі будуть розміщуватися найменш потрібні речі. За необхідності можна використати невелику драбину або табурет.

Радимо вибрати для такої кухні секції витягнутої форми, однакової ширини та фасади з лаконічними фрезеруваннями.

На фото – кухня від меблевого салону YukoMebli.

Висока кухня до стелі. Дизайни

Тут багато ідей для творчості – тож сміливіше! Підібрати оптимальний варіант кухні у 3 рівні не стане для вас великою проблемою. Щоб полегшити вам пошуки, ми виділимо найпопулярніші моделі, які нині вибирають замовники на нашому сервісі Viyar Bazar.

Стандарт. Стримані відтінки та дерево + проста конфігурація із закритими антресолями.

Мебляр – Сергій Білоус

Кухня з відкритими антресолями для декору.

Мебляр – Андрій Оксентенко

Контрастне поєднання (верх – темний, низ – світлий або навпаки).

Мебляр – Олексій Олександров 

Кухня з антресолями зі склом у металевій рамі.

Мебляр – Олег Цибульський

Оформлення антресолей іншим декором.

Мебляр – Олександр Голінко

Де знайти таку кухню?

Трирівнева кухня в сучасному стилі порадує вас та ваших близьких. Підберіть стиль, який найближчий у дизайні: класичний, мінімалістичний, еклектичний, скандинавський, хай-тек чи прованс.

Завдяки верхнім шафам до стелі трирівнева кухня завжди виглядатиме цілісно, стильно та візуально “витягуватиме” приміщення. Всі зайві речі будуть приховані, тому ви позбавитесь від візуального шуму, а на робочих поверхнях стане ще більше вільного місця.

Замовити кухню під ваші потреби та побажання, у будь-якій конфігурації ви можете на нашому сервісі Viyar Bazar. Переглядайте портфоліо меблярів, оцінюйте вартість та робіть омріяне замовлення. Шукаєте максі функціональність? Трирівнева кухня – ідеальний вибір для тих, хто хоче використовувати простір наповну!

Мебляр – Богдан Гаврада