Тумби під раковину у стилі лофт

Найпопулярніші моделі, що додадуть характеру вашому інтер’єру.

Є стилі, які вважаються виграшними для оформлення ванної кімнати. Це сучасний, класичний стилі, прованс та хай-тек. Однак останнім часом на зміну “правильним” дизайнам, приходить ванна лофт. Цей стиль підкорює своєю оригінальністю, бунтарськими деталями та цікавими поєднаннями.

Познайомимось із його особливостями ближче? Далі розповімо, чому лофт тримається на піку популярності ще з минулого століття та чому це стильне рішення для вашої вбиральні.

Чим цікавий стиль лофт?

Стиль для творчих та сміливих – саме так називають лофт. Він виник з ідеї адаптації промислових приміщень, зокрема фабрик та складів, у житловий простір. Цей інтер’єрний напрям започаткувався у середині ХХ ст. і нині продовжує активно розвиватися завдяки своїй неповторності та адаптивності під будь-які потреби.

Які характерні риси?

  • Промислові акценти. У житлових приміщеннях зберігаються деталі, які характерні промисловим: відкриті інженерні комунікації, труби, проводи, бетонні або цегляні стіни, висока стеля та великі вікна.
  • Багато простору. Немає чіткого розділення між функціональними зонами, при можливості усуваються перегородки між кімнатами. В одному великому приміщенні часто розташовуються вітальня, кухня, робочий кабінет та передпокій.
  • Підбір матеріалів. В інтер'єрах експериментують з поєднаннями дерева, металу, каменю, скла та бетону. Одна із цікавих фішок: використання зістарених поверхонь та штучної іржі.

Харизматичний інтер’єр прикрашається металевими світильниками, решітками та цілими стелажними конструкціями. Лофт меблі виготовляються з металевих каркасів чи профілів, для корпуса вибираються матеріали з яскраво вираженими текстурами під дерево.

Як оформити ванну кімнату у стилі лофт?

У пошуках оригінальних дизайнів для своєї ванної кімнати? Тоді лофт найкраща ідея. Ванна кімната в стилі лофт має декілька важливих інтер’єрних інгредієнтів:

  1. Облицювання стін та підлоги бетоном або цеглою;
  2. Нейтральні кольори – чорний, білий, сірий;
  3. Текстуровані матеріали: метал з різним покриттям, потертості на поверхнях, стільниці та відкриті полиці з дерева (ясеня, горіха, дуба, сосни);
  4. Дзеркала у важких рамах з металу, оздоблені візерунками;
  5. Освітлення. Природне – великі вікна, штучне – лампочки на довгих шнурах або світильники без абажурів,
  6. Контраст за допомогою рушників, декору, аксесуарів чи рослин.

Цей стиль любить сміливих, тому не бійтеся експериментувати з матеріалами та робити неординарні рішення у дизайні. Лофт цінує бунтарські ідеї.

Мебляр – Андрій Оксентенко

Мебляр – Вадим Шовкопляс

Тумба під умивальник у лофт стилі. Матеріали

Меблі у цьому стилі теж заслуговують окремої уваги. Візьмемо тумбу у ванній. Її оформлення повністю відповідає концепції стилю: грубі, сировинні матеріали, видимі зварювання металу, можливі стільниці без декоративної обробки.

Особливості:

  • Груба текстура або візерунок, а також сліди зістарення;
  • Мінімалізм, що проявляється у простій конструкції та матеріалах без зайвого оздоблення;
  • Промисловий вигляд: добре видно на місцях з’єднання гвинти, болти, деталі механізмів або сантехнічні труби (варіант з відкритою тумбою, де видно сифон).
  • Кольори. Краще вибрати витримані, холодні відтінки, які не вибиватимуться зі стилю приміщення.
  • Легкість. Тумба під умивальник лофт може бути відкритою, тобто мати відкриті частини конструкції чи навіть бути разом з металевим стелажем. На відкритих полицях тумби розміщують рушники, косметичні засоби або декор.

Безсумнівно, меблі у цьому стилі здебільшого розглядаються не тільки з боку експресивного дизайну, але й максимальної практичності. Тому вони додають інтер’єру стилю, простоти та функціональності.

На фото – тумба від меблевого салону "Меблі-Н"

Тумби в індустріальному стилі. Варіанти дизайну

Дизайнерських пошуків і реалізацій тут теж багато. Це цікавий стиль, який не має суворих правил та обмежень. Тому експериментувати з варіантами конструкції тут одне задоволення.

Тумба під раковину лофт для ванної має такі популярні дизайни:

  • Підвісна – фіксується до стіни, не має меблевих ніжок. В інтер’єрі виглядає невагомо.
  • Кутова – розміщується у куті кімнати, має відповідну форму. Такий дизайн обумовлений малими розмірами самої ванної кімнати.
  • Підлогова – це стандартний тип конструкції, при якому тумба встановлюється на 4 меблеві ніжки на підлогу або металевий каркас. Переваги – стійкість та місткість.

Важливо у процесі пошуку тумби визначитися, який саме тип конструкції підходить вашому приміщенню та як він виглядатиме в інтер’єрі. Маємо декілька рекомендацій нижче.

Мебляр – Ігор Мойсеєв

Мебляр – Руслан Линець

Як підібрати тумбу для ванної кімнати у стилі лофт?

Є багато рекомендацій, але ми виділимо основні. Тумби у ванну кімнату підбираються залежно від таких факторів:

  1. Потреби. Подумайте над тим, чи вбудовувати на всю стільницю 1 або 2 раковини, чи потрібно залишити місце для косметичних засобів та дрібниць. Чи потрібно розмістити внизу рушники або побутову хімію? Для цього варто продумати закриті шафи чи відкриті полиці під умивальником. Врахуйте, скільки секцій треба внизу – 1, 2 чи 3.
  2. Форма раковини, конструкція та матеріал. Часто форма тумби повторює форму раковини – може бути квадратною, прямокутною або круглою. Конструкція підбирається виходячи з ваших потреб, кількості речей та особливостей приміщення.
  3. Матеріали. Це мають бути обов’язково вологостійкі матеріали (стільниця, фасади та корпус). На ДСП та МДФ потрібно наносити спеціальні покриття, при цьому, що камінь та метал і так стійкі до таких впливів. Для окремих вставок можна використати скло. Врахуйте колірні гами стін, підлоги та стелі, щоб все виглядало гармонійно.
  4. Розміри приміщення. Кутова тумба чудово підійде для малих за квадратурою приміщень. Підвісна та підлогова – оптимальні для всіх габаритів кімнат, однак варто прораховувати їх ширину, щоб не нагромаджувати простір.

Мебляр – Олег Гомозков


Де замовити тумби у професійних меблярів?

Ви хочете придбати тумбу для ванної у стилі лофт? Однак маєте свої побажання до розмірів та дизайну. Радимо звернутися до професіоналів на сервісі Viyar Bazar. Тут для вас створять меблі за індивідуальним дизайном і що важливо під встановлені вами параметри та бюджет.

Введіть у пошуковому вікні на сайті “тумба” та переглядайте запропоновані варіанти. Або ж можете зайти у розділ “Портфоліо”, переглянути портфоліо меблярів, вибрати найкращого спеціаліста за вашими вподобаннями і замовити тумбу вашої мрії.

Мебляр – Богдан Бойко