Шафи купе з підсвічуванням

Забаганка чи необхідність? Чому варто встановити підсвічування в шафі.

Шафа-купе з підсвіткою – це не просто забаганка

Ви вибрали дизайн або самостійно спроєктували свою ідеальну зручну шафу-купе? Підібрали колір, фактуру, матеріали, але не врахували одного — підсвічування. Подивіться, де має стояти ваша гарненька шафа? У спальні, в коридорі або робочому кабінеті? Чи достатньо світла в цьому приміщенні, чи зручно буде вмикати загальне освітлення в кімнаті у темний час, чи це заважатиме вашим домашнім? Якщо виникають сумніви, тоді варто погодитися, що підсвічування шафи — це раціональне та виважене рішення, яке значно спростить вам життя.

Автор: Денис Тесленко


Шафи купе з підсвічуванням можуть трансформувати простір

Як світлові інсталяції на вулицях міста, так і підсвічування шафи-купе може змінювати інтер'єр та створювати відповідний настрій. Завдяки йому можна освітити відкриті секції, внутрішні шухляди або зробити потрібні дизайнерські акценти. Наприклад, підкресліть підсвічуванням полиці з колекцією віскі або кумедними чашками, які ви привезли з мандрівок. Освітлення — це можливість для творчості.

Автор: Олександр Кукузей 

Комфорт на найвищому рівні

Шухлядки для білизни або секції з вішалками, підсвітити можна будь-який куточок шафи. І зробити це так, щоб освітлення не заважало членам вашої родини. Також продумане підсвічування “виявить” плямку на одязі, шерсть на чорних речах, покаже ті недоліки, що ви ненароком не помітили при стандартному освітленні в кімнаті.

Автор: Олег Цибульський

Шафи під замовлення — розкриваємо секрети

Зануримося в нескладну термінологію. Освітлення може бути зовнішнім, внутрішнім або комбінованим (поєднанням цих двох варіантів). Монтаж підсвічування – не такий складний процес, як може здатися, на перший погляд, але потрібно визначитись, якого ефекту ви хочете досягти та де буде стояти шафа.

  • Шафа-купе з підсвічуванням ззовні. Точкові світильники допоможуть реалізувати найцікавіші ідеї в дизайні шаф. Наприклад, зробити акценти на відкритих поличках або підсвітити корпус меблів по периметру. Це зробить ваш інтер'єр ще більш стильним та функціональним.
  • Внутрішнє освітлення — це коли світлодіодну стрічку вбудовують у корпус. Досить прижмурювати очі, відкриваючи шафу.

Автор: Павло Харченко

Види кріплення

Типи освітлення ми розібрали. Тепер ознайомимось з видами кріплення та процесом монтажу, щоб створити найзручнішу шафу у світі.

Підсвічування шаф реалізується:

  • Врізними світильниками. Це коли відсутні видимі кріплення, отвори, дроти. Все виглядає лаконічно.
  • Навісними конструкціями. Їх відносять найчастіше до зовнішнього освітлення. Вони можуть кріпитися до козирка або до стелі навпроти шафи. З цим освітленням можна погратися. Наприклад, зробити світильник гнучким або підібрати цікавий плафон, щоб підкреслити стиль вашого інтер'єру.
  • Світлодіодною стрічкою. Про цей спосіб ми напишемо окремо, адже це найпопулярніше рішення для сучасних шаф.
  • Радимо скористатися послугами майстра для встановлення підсвічування у шафах-купе. Його ви можете знайти на нашому сервісі Viyar Bazar.

Автор: Меблі Рексвід

Шафа купе з led підсвіткою — вибирайте сучасні рішення

Сьогодні цей тип освітлення вважається найпопулярнішим. Його переваги: простота монтажу, низьке енерговикористання, безпечність, компактність, лаконічність у дизайні.

Завдяки різним розмірам стрічки можна легко освітити маленькі шухляди, великі секції, внутрішні полиці з одягом та полиці з декором ззовні. За бажанням до такого виду освітлення можна замовити пульт, щоб керувати колірною гамою та інтенсивністю освітлення.

Авторка: Альона Шевчук 

Шафа купе з підсвічуванням зсередини або ззовні, система вимикачів

Залишилось обговорити ще один важливий пункт: як управляти всім цим освітленням? На щастя, маємо варіанти:

  • Стандартний вимикач, як у кімнаті, що не дуже зручно. Спочатку потрібно визначитися з місцем для монтажу, бажано біля шафи. А у темний час доби не завжди можна його знайти.
  • Датчик руху. Це не зі шпигунських фільмів. На сьогодні це доволі недорогий прилад, а повісити його можна так, щоб він спрацьовував саме тоді, коли вам потрібно щось дістати або повісити у шафу. Інтенсивність може регулюватися завдяки спеціальному датчику “день-ніч”.
  • Пульт управління. Зручний пристрій для світлодіодної стрічки. Можна не лише вмикати та вимикати світло, а й регулювати зовнішнє або внутрішнє підсвічування шафи.

Автор: Олег Цибульський

Узагальнимо

Залежно від типу освітлення встановлюється порядок монтажу шафи. Якщо це зовнішнє освітлення, потрібно спочатку підвести комунікації. Якщо це світлодіодна стрічка — достатньо буде розетки за шафою. Також звертайтеся до професіоналів своєї справи. Нагадуємо, що це не надто дорога послуга, а результат виявиться не лише естетичним, а ще й дуже практичним.

Автор: Олексій Шевченко