Merry home: новорічний декор в інтер'єрі

Створити маленьке диво – це просто.

Перед зимовими святами люди діляться на 2 табори: одні мають новорічний настрій і змітають з полиць подарунки та декор, а інші – ні. До кого б ви не належали і якими б дорослими не були, це особливий час🌲. За будь-яких обставин хочеться принести додому частинку дива. Світло обов'язково переможе темряву, і ми зберемося з найріднішими людьми, щоб насолодитися часом, проведеним разом. Щиро бажаємо цього кожному українцеві!

А поки підготували для вас добірку порад, як прикрасити оселю цікаво і недорого.

Святкові ідеї дизайну інтер'єру від Viyar Bazar

Спершу перелічимо зони, які зазвичай декорують, і визначимо, які будемо прикрашати. Традиційно це зона навколо ялинки, двері, вікна та підвіконня, а також святковий стіл. Інтер'єр виходить дуже атмосферним, коли в кімнаті є камін із полицею. Тож вмикайте фантазію та новорічний плейлист🎵 і поїхали!

Різдвяний віночок

Полюбляєте, щоб вдома пахло хвоєю, але бережете природу? Альтернативою живій зеленій красуні стане віночок із гілок. Його виготовлення – це класна сімейна розвага, від якою всі будуть у захваті. Вам знадобляться:

  • Основа. Це може бути кільце з картону, дріт, пінопласт, лоза чи навіть маленька велосипедна шина.
  • Гілки. Ялина, сосна, ялиця, кипарис або інші хвойні – вибір за вами.
  • Дріт і нитки. Їх ми використовуємо для кріплення хвої. Дрібні гілочки краще об'єднати в пучки і при кріпленні накладати пучки один на одний.
  • Клей та ножиці. Це наші робочі інструменти. Для нанесення клею зручно використовувати термопістолет.
  • Прикраси. За допомогою клею прикріпіть ялинкові кульки, цукати, палички кориці, цукерки та ін.

Як прикрасити інтер'єр новорічного будинку? Повісьте готовий вінок на двері чи над каміном, покладіть на підвіконня або стіл із тематичним сервіруванням, використайте його як свічник.

Композиція зі свічок

Зберіть композицію зі свічок різного кольору, розміру та форми. За бажанням додайте гілочки, кульки та інший декор. Такі hand-made деталі, розміщені на столі, комоді чи камінній полиці, створять особливий затишок, який буває тільки в зимовий сезон.

До речі, при підборі свічок та інших дрібничок можете звернути увагу на “щасливі” кольори наступного року.

Інфо: 2023 – рік Чорного Водяного Кролика, тому вдалими кольорами для декорування будуть чорний і темно-синій у різноманітних поєднаннях, таємничих і глибоких. Спробуйте додати перлинно-білого, блакитного та жовтого.

Прикраси для стін, дверей і вікон

Різдвяний дизайн в інтер'єрі – це насамперед про настрій. А настрій створюють деталі. Тому не нехтуйте декоруванням стін, вікон, дверей і східців. Як їх можна оздобити?

  • Світлодіодні, хвойні та інші гірлянди;
  • “Літаючі” свічки за мотивами “Гаррі Поттера”;
  • Прозорі кулі зі світлодіодним підсвічуванням;
  • Адвент-календарі з кишеньками;
  • Чобітки для подарунків;
  • Текстильні прикраси з набивкою всередині: бантики, серця, янголята і т.д.

На широкому підвіконні можна створити композицію з саморобних свічників. Для них знадобляться тільки непотрібні скляні пляшки + високі свічки. Пляшки можна залишити без декору або прикрасити мотузками, фарбами тощо.

Якщо не ялинка, то що?

Зелена красуня – це головний, традиційний новорічний декор в інтер'єрі. Та інколи хочеться замінити її чимось незвичайним. Це можуть бути:

  • Гілочки (підвішені на мотузках, поставлені у вазу, прикріплені до стіни і т.д.);
  • Імпровізовані ялинки з дерев'яних рейок;
  • Рослини у горщиках;
  • Світлодіодні дерева;
  • Предмети, розміщені у формі ялинки (наприклад, стос книжок, композиція з різноманітних прикрас на стіні).

Поділіться затишком з тими, хто цього потребує

Створивши свій інтер'єр новорічного будинку, подбайте про тих, чий затишок зруйнувала війна, і поділіться з ними частинкою добра. Розповідаємо про колаборацію компанії ВіЯр і ГО Repair Together. Вона покликана зробити так, аби в людей, які залишилися без меблів і елементарного комфорту, це нарешті з'явилося.

Волонтери організації зараз займаються відбудовою 7 будинків на Чернігівщині, у с. Лукашівка. Допоможемо їм із новими меблями! Долучитися до доброї справи може кожен охочий. Для цього:

Створюйте дива для себе та діліться теплом з іншими, адже зараз це так важливо!