Кухня з островом

Чому кухонний острів – це не тільки красиво, але й функціонально?

Кухня з островом – зручність поза часом.

Широку і велику робочу поверхню посеред кухні можуть дозволити собі власники просторої кухні від 15 квадратних метрів. Ця площа – необхідний мінімум, щоб спроєктувати та замовити кухню з островом. Можна не обмежуватись лише стільницею. Спеціалісти пропонують вбудовані шафи, мийку, холодильник, варильну поверхню або навіть диван. Ви маєте широке поле для творчості, щоб створити найзручнішу та найзатишнішу кухню на світі.

Авторка: Юлія Осадченко 

Базові обчислення, стіл острів для кухні.

Як ми згадували, оптимальний мінімум за площею для такого дизайну – це 15 квадратних метрів. Якщо ви мешкаєте в компактній квартирі, то і для вас знайдеться вихід – меблі-трансформер: стільниця може бути вбудованою в тумбу та висуватися за потребою. Під час замовлення та виготовлення кухонь потрібно враховувати базові заміри:

  • Висота робочої поверхні 90-95 см;
  • Ширина від 100 см;
  • Довжина 60-150 см;
  • Якщо острів буде використовуватись як обідній стіл, закладіть по 60 см на одну людину, поітм Ви зможете обчислити довжину стільниці для всієї сім'ї;
  • Відстань острова від кухні (шафок, плити та раковини) має бути не більше ніж 100 см.

Чим він такий зручний, острівець на кухні?

Якщо ви полюбляєте готувати або приймати гостей, така кухня – ідеальне рішення. Це буде зручна робоча площа та вітальня водночас. У дизайнерів є таке поняття як “робочий трикутник": коли плита, холодильник, шафи та робоча поверхня розташовані на комфортній відстані одне від одного.

Приготування їжі перетворюється на легку забаву. Острів – це додатковий простір, куди зручно викласти набір продуктів, нашаткувати їх, розкласти підготовлені інгредієнти у місткості. Під час планування майбутньої кухні не забувайте про цифри та розрахунки для того, щоб робоча поверхня була на відстані одного кроку від шафок, холодильника та плити.

Автор: Денис Соломаха

Будемо знайомі, дизайн кухні з островом

Познайомимо вас з основними видами цієї конструкції, що формувалася та випробовувалася на особистому досвіді не одним поколінням. Також ви завжди матимете змогу спроєктувати свій, унікальний дизайн.

  • “Столик на колесиках”. Це острів на маленькій кухні. Він може бути у вигляді висувної тумби. Його можна використовувати як робочу поверхню або невеличкий обідній столик на двох.
  • Конструкція-трансформер. Вона також економить простір. За необхідністю стільниця складається або піднімається.
  • Барна стійка. Виглядає зазвичай як стільниця на ніжках. Для того, щоб приймати гостей, можна зверху розмістити зручний тримач для келихів.
  • Прямокутний. Це класичний кухонний острів з обідньою зоною, таким він був ще 500 років тому. У нього зручно вбудувати шафи, а за дизайном він поєднується з будь-яким стилем, від кантрі до хай-теку.
  • Круглий або овальний острів. Оригінальний та безпечний дизайн. Ця форма ідеально підходить для сімей з дітьми й тих, хто втомився набивати синці.
  • Напівмісяць. Автоматично зонує кухню на дві зони: робочу зсередини місяця і обідню ззовні. Максимально ергономічна та зручна конструкція.

Автор: Дмитро Бєлих 

Кухня з островом та диваном – лаконічне та стильне рішення

Максимально зручна конструкція. Це як м'який вбудований куточок. Зазвичай спинка дивиться на стільницю. Це може бути вбудований варіант: мебляр виготовляє острів таким чином, що спинка дивану вбудована в стільницю. Це дуже зручно при дизайні типу напівмісяць або прямокутному столі. Перед м'яким куточком ставиться стіл. Для чистоти та щоб убезпечити гостей між стільницею та обідньою зоною робиться невеликий виступ. Такий дизайн робить кухню лаконічною та дуже зручною, а оформити її можна в будь-якому стилі: хай-тек, мінімалізм або еклектика.

Автор: Максим Раздольський

Кухні з островом скарбів

Не обмежуйте себе однією стільницею. Реалізуйте кухню своєї мрії та перетворіть звичайний острів на “острів скарбів”. Ви можете вбудувати сюди:

  • Мийку;
  • Шафи;
  • Плиту;
  • Витяжку;
  • Холодильник;
  • Диван;
  • Додаткове освітлення.

Майстри підкажуть порядок дій. Якщо це мийка, плита, витяжка або холодильник, завчасно попіклуйтесь про підвід комунікацій. У випадку з газовою плитою це буде дещо складніше, але можливо. Існують дизайнерські рішення, коли в кухню-острів вбудовується додаткова висувна стільниця. Пам'ятайте, що немає кордонів під час проєктування такої кухні.

Автор: Роман Завгороднєв 

Кухонний острівець впорядковує простір

Цей тип кухні вважається максимально зручним та ергономічним. Це може бути невелика барна стійка, за якою можна комфортно розміститися з кухликом чаю або поставити підготовлені інгредієнти для страви. А може бути простора обідня та робоча поверхня, особливо якщо на кухні багато помічників та велика сім'я. З таким розташуванням меблів місця вистачить усім членам родини.

Кухонний острів з вбудованим диваном, побутовою технікою, посудомийкою, холодильником, раковиною або плитою впорядковує простір, розширює його, водночас залишаючись максимально зручним та стильним. Готувати, знімати блог або приймати гостей – одне задоволення, адже це зручність і дизайн, який ніколи не вийде з моди завдяки своїй ергономічності.

Автор: Олег Гомозков