Дизайн білої кухні

Чому варто вибрати цей колір і як урізноманітнити інтер'єр?

Дизайн білої кухні. Розширюємо простір та додаємо світла

Такий радісний і відповідальний момент – нова кухня і продумування дизайну для неї. Потрібно опанувати різні професії, зокрема побути трішки дизайнером, щоб розробити орієнтовний проєкт і підібрати матеріали, конструктором, щоб окреслити ідею, та меблярем, щоб втілити це все в реальність.

Колір – це один з найголовніших елементів у дизайні, це те, що впливає на простір, на настрій, з яким ви будете готувати або приймати гостей. Кухня – одне з центральних місць в оселі: ранкова традиційна кава або романтичний вечір, свята та будні. Тож хочеться максимально продумати дизайн, розміщення меблів та їхній колір.

Авторка: Осадченко Юлія

Кухня білого кольору – простір для інтер'єрної творчості

Такий дизайн завжди в тренді. Адже білий колір – це універсальна та стильна база для будь-яких рішень. Він ідеально поєднується з іншими кольорами та текстурами – можна продумувати цікаві акценти та наповнювати простір оригінальними деталями. Інші меблі, побутова техніка, декор, яскравий посуд – все це чудово поєднується з білим кольором

Автор: ViyarPRO Меблі

Розширюємо простір за допомогою кольору

Якщо у вас маленька кухня, то світлі відтінки - це для вас. Кухня біло сіра або у кольорі слонової кістки. Невелика площа візуально збільшується вдвічі. Щоб не було монотонного ефекту, можна зробити колірні акценти. Щасливчики з великими кухнями вибирають білий колір для легкості.

Автор: Олег Цибульський

Сучасні білі кухні та безпрограшні комбінації кольорів

Якщо робити кухню у білому кольорі, то це зовсім не означає, що весь простір має бути витриманий у монохромі. Навпаки, це можливість комбінувати, “гратися” кольорами. Пропонуємо ознайомитись з актуальними колірними поєднаннями:

  • Білий+чорний. Це класика і стиль в одному флаконі, строге поєднання цих кольорів робить інтер’єр вишуканим. Не розбавляйте їх у співвідношенні 50/50, адже чорний буде панівним в такому разі. Виберіть акцентні деталі: стільницю, деякі з фасадів чи одну стіну.
  • Синій колір освіжить простір. Це як частинка Середземномор’я у вас вдома, глибина відтінків і водночас стриманість.
  • Білий+коричневий. Теплий коричневий згладжує холодний білий. Якщо увімкнути асоціативний ряд: це кава з молоком, капучино або какао. Дуже затишне поєднання.
  • Жовтий колір в такому інтер’єрі додасть “сонячного” настрою. Якщо у вас північно-східна сторона та хочеться теплоти, то поєднання білого з жовтим - ідеальний варіант. 

Автор: Руслан Руденко

Акцентна стіна, що це?

Найрозповсюдженіший спосіб як урізноманітнити оформлення білої кухні – це акцентна стіна. Таке рішення ідеально підійде для великих приміщень. Варіанти реалізації:

  • Пофарбована стіна.
  • Цегляна кладка.
  • Декорування стіновими панелями.
  • Вишукані артшпалери.
  • Декоративна штукатурка з цікавим візерунком.

Не бійтесь експериментувати. Білий колір буде базою, а ця стіна – простором для творчості. Можна змінювати відтінки та фактури хоч кожен рік, додаючи нового настрою.

Автор: Руслан Руденко

Подарунок поціновувачам мінімалізму

Не просто так світлі кольори вважаються базою для цього стилю – нічого зайвого, лише простір та легкість. Ваші улюблені дрібнички та продуманий декор оживлять стриманий інтер'єр та додадуть йому яскравих барв. Лаконічність у таких інтер'єрах досягається завдяки світлому кольору і чітким формам. Нічого зайвого – це філософія, що допомагає у зосередженості, спонукає до творчості. Впевнені, найсмачніші мафіни народжуються саме на білій кухні.

Автор: ViyarPRO Меблі

Дизайн білих кухонь у сучасних стилях

Якщо ви зайнялись дизайном кухні, то вас не буде лякати професійний словник дизайнерів. Нумо розберемося, як білий поєднується в різних стилях:

  • Хай-тек. Металеві елементи та білий колір створюють лаконічний та монохромний інтер'єр.
  • Як його урізноманітнити? Правильно підібрати побутову техніку або додати чорний колір – кухня з мінімальними змінами стане більш цікавою та стильною.
  • Скандинавський стиль. Через брак сонця у Фінляндії, Норвегії та інших скандинавських країнах започаткувався цей стиль. Світле широке приміщення “розбавляється” елементами з дерева чи матеріалами з натуральними текстурами. Безпрограшний прийом – біла кухня з дерев’яною стільницею.
  • Еклектика. Замовляйте білу кухню та експериментуйте. Яскравий килимок на підлогу, шпалери з бананами Енді Воргола, різноколірні кахлі, бабусина колекція кактусів. Доречним буде все, а зібрати композицію докупи допоможе білий колір.
  • Лофт. Те, що будівельники та робітники у минулому вимушені були жити на заводах, цехах або горищах, започаткувало цей стиль. Стеля з бетону, стіна з цеглин, видимі частини кріплень та конструкцій – це додасть бунтівного характеру вашому стриманому інтер'єру.

Необов’язково дотримуватися одного стилю. Сучасні модні тенденції дарують нам багато можливостей та дозволяють експериментувати. Знання базових речей дає нам підґрунтя для дизайнерських пошуків.

Автор: Максим Роздольський

Кухні на замовлення – професіоналізм в деталях. Вибираємо фартух

Що таке фартух? Це стінка між робочою зоною та навісними шафами. Варіантів його оздоблення може бути безліч. Пропонуємо вашій увазі найлаконічніші рішення, що пасуватимуть білій кухні:

  • Керамічна плитка. Стійка та проста в догляді поверхня. Може бути оформлена у чорному кольорі, щоб додати лаконічності загальному стилю кухні. Вишуканість забезпечать кахлі під камінь (мармур, граніт). “Розвеселять” інтер’єр різноколірні плитки мозаїки. Доповнить стиль лофт плитка під цеглу.
  • Скло. Вишуканий і безпрограшний варіант, що візуально розширює простір. До замовлення доступне прозоре, дзеркальне або фарбоване скло. Ідеальним для стилю хай-тек буде дизайн кухні в чорно білих тонах.
  • Камінь. Це вишукано. Натуральні елементи в декорі стають все більш популярними. Наприклад, це незамінні матеріали для інтер'єрів у скандинавському стилі та мінімалізмі. Підкреслити красу фартуха з каменю можна іншими текстурами – під дерево або інші натуральні породи каменю.
  • Дерево. Краса його текстур вражає! Вони додають тепла та затишку до будь-якого інтер'єру. Однак не забувайте про техніку безпеки, особливо у зоні газової плити.
  • Пластик. Його зручно чистити, але слід бути обережними, якщо поруч відкрите полум’я (плита тощо). При вмілому поєднанні кольорів пластиковий фартух може вигідно підкреслити красу будь-якого інтер'єру.

Автор: ViyarPRO Меблі

Кухонний гарнітур білого відтінку, що доповнить стиль

Кухня – це насамперед меблі. Дизайнери наголошують, що білий колір додає благородності та стилю, а при правильно підібраних фасадах за нею буде легко доглядати. Глянцеві фасади вигідно підкреслять кухню в стилі хай-тек або ар-деко. Їх легко та зручно чистити. Чудовим акцентом для таких фасадів буде хромована фурнітура. Адже важливо не забувати про функціональність: відчинення, піднімання чи зачинення дверцят шафи.

Матова поверхня створена для стилів лофт або еклектика – така кухня про лаконічність та стриманість. Як ми пам’ятаємо, в цих стилях можна поєднувати дерев’яні елементи, тому ручки з дерева також чудово доповнять загальний вигляд.

Автор: Юрій Плотников

Дизайн кухні білого кольору можна підкреслити світлом

Освітлення в такому приміщенні, як кухні, дуже важливе. Найчастіше дизайнери пропонують замовникам 2 види освітлення. Первинне – це загальні світильники, що освітлюють все приміщення. Вторинне (але головне) – освітлення робочої поверхні: робоча стільниця, мийка. Враховуйте, що білий – достатньо холодний колір. Тому пропонуємо використовувати лампи теплого світіння, особливо якщо ви вибрали монохром (лише білий колір в інтер’єрі). Додаткове підсвічування шафок додасть затишку, а приглушене світло над фартухом дозволить зручно і тихенько з'їсти бутербродик вночі.

Автор: Денис Танцурін

Стриманість чи еклектика?

Біла кухня як чисте полотно, сюди пасує будь-що:

  • Рослини;
  • Кольорові серветки;
  • Килимок з Індії;
  • Яскравий посуд;
  • Кухонна фурнітура з різних матеріалів.

Біла кухня з деревом або металом поєднується однаково чудово. Тому ви вибирайте такий інтер’єр, який більше пасує до вашого характеру. Ви полюбляєте всілякі сувеніри з різних країн, колекціонуєте серветки чи глечики – кухня може стати виставковим приміщенням. Якщо полюбляєте стриманість та простоту, то лаконічна однотонна кухня ідеальне рішення, щоб випити ранкову каву. Ніщо не відволікатиме вас від зосередженості та балансу. 

Автор: Руслан Руденко

Наостанок

Сподіваємось вам допоміг цей матеріал. Підсумуймо:

  • Білий для кухні – це базовий і стильний колір, який ніколи не вийде з моди.
  • Це чудова нагода візуально розширити простір.
  • До білого пасує все – будь-які кольори та матеріали.
  • Залежно від кольорів, з якими ви поєднуєте білий, створюється відповідний настрій в приміщенні. Наприклад, кухня біла з чорним = строга та вишукана, білий + коричневий = тепла та затишна.
  • Освітлення важливе, як для естетики, так і для функціоналу.

Дайте собі свободу. Білий колір – це творчість та нескінченні дизайнерські рішення та можливості.

Автор: Олег Цибульський