Стильні прихожі, які 100% вразять ваших гостей

Креативні ідеї оформлення передпокою для вашої оселі.

Передпокій – це перше, що зустрічає гостей у вашому будинку, і він відіграє ключову роль у формуванні загального враження від інтер'єру. Коко Шанель казала: «У вас ніколи не буде другого шансу справити перше враження». Саме тому стильні прихожі перейшли від ролі лише практичного приміщення до важливого елемента дизайну квартири або будинку.

У цій статті ми розповімо, як створити гарні прихожі, що вразять ваших гостей.

Види меблів

Дизайн прихожої кімнати неможливо уявити без ергономічних та естетичних меблів. Вони забезпечують місце для зберігання верхнього одягу, взуття, головних уборів, аксесуарів, ключів тощо.

Сучасна прихожа містить мінімум меблів, адже здебільшого це невелике, вузьке приміщення без вікон. Найчастіше у передпокої розміщують шафу-купе, вішак, полицю для взуття, підвісну тумбу та дзеркало в повний зріст. Розгляньмо кожен варіант детальніше.

Шафа-купе

Шафа-купе відмінно впорається із завданням організації простору. Вбудовані полиці, пантограф і висувні шухляди дозволяють оптимально розміщувати речі та забезпечують легкий доступ до них. Завдяки розсувним дверям шафа не потребує додаткового місця для відчинення, що особливо важливо у невеликих передпокоях. Сучасні прихожі в коридор можна урізноманітнити м’якою банкеткою, на якій зручно взуватися чи ставити покупки з магазину. 

Вішак

Стильна прихожа не завжди обладнана шафою. Як альтернативу використовують вішак, виконаний з дерева, металу або пластику. Він може бути як в колір приміщення, так і контрастним. Ще один варіант – розміщення гачків на стіні. Тут можна пофантазувати й виділити зону, на якій вони розміщені, за допомогою кольору, текстилю, шпалер чи інших оздоблювальних матеріалів.

Полиця для взуття

Полиця для взуття доступна в різноманітних дизайнах та стилях, тому ви можете вибрати варіант, що ідеально впишеться в інтер'єр. Вона може бути окремостоячою або вбудованою в меблі. Виготовлення полиць на замовлення дозволяє враховувати особливості приміщення та підкреслити його унікальність. 

Підвісна тумба

Завдяки настінному типу монтажу підвісна тумба робить інтер'єр прихожої і коридору легким і повітряним. У ній зручно зберігати різноманітні аксесуари, такі як шапки, шарфи, рукавиці, парасольки. Якщо під тумбою є вільний простір, то там можна розмістити пуф з нішею для зберігання. Це і функціонально, і зручно.

Дзеркало

Дзеркало – ще один необхідний елемент прихожої, що візуально збільшує простір і робить інтер’єр стильним. Воно дозволяє поглянути на свій зовнішній вигляд перед виходом, поправити зачіску чи макіяж. Є декілька варіантів реалізації: дзеркальні двері шафи-купе, підлогове чи настінне дзеркало, з підсвічуванням чи без.

Кольори та матеріали

Колір визначає атмосферу та настрій приміщення. У сучасних прихожих часто використовують нейтральні тони – від білого та бежевого до сірого, створюючи враження чистоти та простору. Однак дизайнери також активно використовують насичені кольори, щоб створити яскравий та сучасний дизайн прихожої.

Правильний вибір матеріалів не лише забезпечить зручність та комфорт, але і надасть передпокою стильний та вишуканий вигляд. Разом з одягом і взуттям у приміщення потрапляють пил, бруд і волога. Тому матеріали для виготовлення меблів й оздоблення поверхонь мають бути легкими у догляді, вологостійкими, стійкими до стирання та зношування.

  • Меблі. Найпопулярнішими варіантами є дерево, метал, ДСП та МДФ у поєднанні зі склом та дзеркалом. Для м’яких сидінь рекомендуємо використовувати щільну, водовідштовхувальну оббивку, щоб уникнути затяжок і плям, або шкірзамінник. Скляні елементи додадуть інтер’єру легкості, а текстильні деталі – тепла й комфорту.
  • Підлога. Найкращим вибором стане керамограніт, кам’яна або керамічна плитка, лінолеум, вологостійкий ламінат. Рекомендуємо звернути увагу на килимок біля дверей, який забиратиме на себе основну частину вологи й бруду, принесених з вулиці.
  • Стіни. Для оздоблення стін можна використати фарбу, шпалери, декоративну штукатурку, цеглу, рейкові панелі. Сучасний інтер'єр передбачає індивідуальний підхід до оформлення, де кожна деталь говорить про стиль та смак власників.

Приклади оформлення передпокою з Viyar Bazar

Знайти ідеї для створення власного передпокою чи вибрати прихожі на замовлення можна на Viyar Bazar. Тут представлені унікальні проєкти, де кожен елемент дбайливо підібраний для створення гармонійного інтер'єру.

Шафа з тумбою для взуття у стилі лофт

Меблі у передпокій у стилі лофт для поціновувачів промислового шарму. Шафа з тумбою для взуття виконані з фарбованого МДФ. Інтер’єр гармонійно доповнюють скляна перегородка для зонування простору та оригінальні вішаки з фарбованого МДФ.

Автор: Віталій Гальчевський

Сучасний дизайн шафи в прихожу

Цей передпокій об’єднав у собі функціональність та естетичність. Шафу з фарбованого МДФ доповнює акцентна стіна з гачками й підвісна тумба. Ідеальне рішення для любителів лаконічних інтер’єрів.

Автор: Андрій Оксентенко

Класичні меблі для передпокою

Елегантні меблі для прихожої в класичному стилі: підвісна тумба, дзеркало, вішаки та м’яка банкетка з місцем для зберігання. Для їх реалізації використано фарбований матовий МДФ у кольорі RAL 9003 та ДСП Kronospan 18 мм. Щоб підкреслити вишуканість проєкту, додано ручки від Ferro Fiori.

Автор: Юлія Биконь

При створенні прихожої важливий кожен етап – від вибору меблів до оздоблення стін. Озирніться на сучасні тенденції, враховуйте індивідуальність та не бійтеся експериментувати. І тоді ваш передпокій стане родзинкою інтер'єру!