Pantone назвав колір 2024. Персиковий тренд у дизайні меблів та інтер'єру

Приклади застосування і цікаві поєднання.

Кольори визначають настрій і стиль інтер'єру. Вони радують, надихають, заспокоюють, бентежать… Тому ми з такою увагою підходимо до вибору палітри для своєї оселі. Існує навіть спеціальний Інститут кольору Pantone, який досліджує актуальні тенденції та їхній вплив на наше життя: моду, рекламу, дизайн та інші сфери.

Днями оголосили колір Пантон 2024 – Peach Fuzz, що здивував своєю ніжністю й теплотою. Як його визначають, і як він вплине на дизайн меблів?

Як вибирають наймодніший колір року

Pantone – велика організація зі США, що вважається основним джерелом інформації про колір. Щороку її експерти аналізують, які тони переважають у різних галузях: дизайні, кіно, поліграфії тощо. Нічого надскладного – лише аналітичні здібності. Співробітники не послуговуються жодними спеціальними технологіями, натомість спостерігають за соціумом, мистецтвом, модою і навіть світовими червоними доріжками.

Як підсумок цього дослідження щорічно у грудні компанія презентує актуальну палітру, а також наймодніший колір 2024 (чи будь-якого іншого року). Що цікаво: експерти не диктують новий модний відтінок, а вибирають той, який уже став популярним. Компанія випускає продукцію у трендовій гамі, а також створює капсульні колекції з іншими брендами.

Що вже й казати про дизайнерів, флористів, візажистів та інших фахівців, які підхоплюють цей тренд та інтегрують у свої неповторні проєкти!

Знайомство з Peach Fuzz

Відтінком Pantone 2024 став Peach Fuzz (дослівно – персиковий пух). Він ніжний, помаранчево-рожевий, немовби оксамитовий на дотик. Який меседж він несе? Чуттєвість, турботу про себе та інших, співчуття і співпереживання. Peach Fuzz дуже тактильний і асоціюється з теплими обіймами. Він огортає та зачаровує з першого погляду.

Кожному кольору Pantone дає назву, використовуючи гру в асоціації. Ось як це було в попередні роки:

  • 2023, Viva Magenta – сміливий, енергійний, життєствердний;
  • 2022, Very Peri – інноваційний, креативний, відкритий до новизни;
  • 2021, Ultimate Gray та Illuminating – поєднання стійкості й оптимізму;
  • 2020, Classic Blue – спокійний, стабільний, впевнений.

Поглянемо, що нового привнесуть у дизайн інтер'єру персикові тони.

Якими будуть модні шафи 2024

Ніжну персикову палітру вже активно використовують у дизайні шаф та інших меблів. Відтінок однаково добре підходить для спалень і дитячих, передпокоїв та віталень, кухонь і ванних кімнат. Цьогоріч такі меблі та декор будуть на піку популярності. Ось декілька ідей для вашого натхнення!

Шафа або стелаж навколо дверей

Секрет цього гармонійного дизайну – однаковий колір шафи та дверей. Окрім того, це – приклад ергономічного використання простору. Вхід до кімнати “маскується” під меблі, а вибраний відтінок виглядає свіжо і цікаво.

Щоб підкреслити красу та природність персикових тонів, комбінуйте їх з іншими колірними акцентами. Коричневий, цегляний, зелений (зокрема кольори м'яти та шавлії) у поєднанні з персиком створять у приміщенні справжній садовий оазис.

Мінімалістичний дизайн

Якщо вам дуже імпонує колір року 2024 і ви не хочете обтяжувати його зайвими деталями, зупиніть вибір на мінімалізмі. Лаконічна шафа без ручок впишеться до будь-якого приміщення. Для відчинення дверцят можна використовувати механізми Push to open або практично невидимі фрезеровані ручки. Фасади виглядають, як єдине полотно, тож складається враження, що це не меблі, а акцентна стіна.

Соковитий акцент

Відаєте перевагу більш консервативному оформленню і не готові до масштабних експериментів? Невеликий акцент у вигляді персикових дверцят, ручок або інших аксесуарів додасть меблям яскравості й оригінальності. Як-от у цьому проєкті, що цікавий не тільки трендовою палітрою, але й конфігурацією книжкових полиць.

На Viyar Bazar ви можете замовити шафу купе на будь-який смак, а також вибрати майстра, який виготовить її для вас. Створіть унікальний дизайн або надихайтеся роботами з Портфоліо і замовляйте схожі вироби, адаптуючи під свої потреби та розміри приміщення.

Інші варіанти застосування

Сподіваємося, модні шафи 2024 надихнули вас. Погляньмо й на інші меблі, адже персиковий колір більш універсальний, ніж видається на перший погляд. І він ще має чим нас здивувати.

Витончений кухонний гарнітур

Наша кухня PERLYNA – ще один приклад використання помаранчево-рожевої палітри. Вона має світлий пастельний верх і більш яскравий низ. Ви можете замовити подібний гарнітур у потрібній конфігурації та розмірі. Колірна гама допомагає створити теплу, гостинну атмосферу. На такій кухні хочеться заварити ароматний фруктовий чай, спекти імбирне печиво і насолоджуватися розмовами чи тишею.

Комод або туалетний столик

Легкий і романтичний Peach Fuzz просто створений для таких меблів! Витончені туалетні столики з пуфами, комоди для спалень або дитячих кімнат – тут відтінок розкривається якнайкраще. Зверху на комоді можна додати улюблений декор: вазу з квітами, композицію зі свічок, підставку для прикрас, стильне дзеркало або все одразу.

Які ще кольори у тренді?

А тепер про інші трендові кольори 2024 в інтер’єрі. Раніше інститут Pantone вже оголосив 15 модних відтінків сезону весна-літо 2024. Серед них – 5 базових та 10 акцентних. Базова палітра максимально спокійна: білий, сірий різної насиченості, затишний грибний. Останній – це суміш сірого з коричневим, дуже практична й універсальна.

Чим розбавити ці базові тони? Ось декілька варіантів:

  • Orangeade (апельсиновий) – яскравий, але не різкий помаранчевий;
  • Desert Flower (квітка пустелі) – теплий ніжно-рожевий;
  • Chambray Blue (блакитна тканина шамбре) – дещо вицвілий блакитний, схожий на потертий джинс;
  • Lemon Drop (лимонна крапля) – жовта цедра із зеленуватим підтоном;
  • Pastel Lilac (пастельно-бузковий) – делікатний лавандовий.

Та якими б не були тренди, вибирайте те, що вам до душі. Адже найкращий інтер'єр – той, що дарує радість.