Сучасні садові меблі: руйнуємо міфи та замовляємо на Viyar Bazar

Як облаштувати ідеальне місце для відпочинку?

У теплу пору року так хочеться якомога більше бувати на свіжому повітрі! Яке ваше ідеальне місце відпочинку? Присадибна ділянка з садком, альтанка, басейн – варіантів безліч. Головне – краса та спокій навколо Втім, навіть найпрекрасніше місце стає зоною відпочинку лише тоді, коли там з'являються вуличні меблі. Тож поговоримо про них.

Ця тема дооцінена і овіяна міфами. Як-от про те, що речі для вулиці дешеві, неякісні або ж уже були у вжитку, набридли своїм господарям та переїхали з дому в сад. Саме час розібратися, правда це чи ні. Це буде корисно для власників заміських будинків і закладів HoReCa, а також для тих, хто мріє про затишний дім із красивою територією навколо.

Міф 1. Меблі для вулиці – це пластикові столи і стільці

Однотипні столи та крісла родом із 2000-х давно в минулому. Вони здешевлюють загальне враження. Сучасні меблі значно цікавіші. Зокрема, з точки зору конструктиву. Що це може бути?

  • Гойдалки та гамаки;
  • Шезлонги;
  • Стелажі;
  • Дивани;
  • Лавки;
  • Канапи;
  • Крісла (звичайні чи крісла-гойдалки) та інші предмети.

Крім того, вироби бувають стаціонарними і переносними. Переносні зазвичай складані: на зиму їх можна заховати в коморі, гаражі чи деінде. Так вони будуть компактно зберігатися і не псуватимуться.


Міф 2. Єдина альтернатива – плетені вироби

Подивимось, які матеріали підходять для використання надворі. Почнімо з плетених меблів.

  • Ротанг. Натуральний і штучний ротанг завжди в топі. Якщо йдеться про природний матеріал, це – тропічна ліана, яку розщеплюють на волокна, а потім переплітають їх між собою. Меблі з нього легкі, міцні та екологічні. Сьогодні поширені й більш доступні імітації ротангу. На відміну від натуральної рослини, вони не бояться вологи і температурних перепадів, але не такі міцні.
  • Пластик. Вічна проблема надворі – це волога, особливо коли ви вибираєте меблі для басейну. Іноді пластмасові вироби є найбільш оптимальним рішенням. Вони не бояться ні води, ні температури, але чутливі до пошкоджень: зламаються – треба міняти.
  • Метал. Металеві (зокрема ковані) меблі довговічні та витримують найбільші навантаження. Антикорозійне покриття зберігає їх естетичний вигляд. Враховуйте, що метал важкий, тож столи та стільці краще ставити не на землю, а на асфальт, бруківку чи поміст.
  • Дерево. Дерев'яні речі асоціюються з затишком. Поверхні мають неповторну структуру та візерунок. Натуральність, екологічність, міцність – переваг безліч. Найдовговічнішими є тикове дерево і хвойні породи. Втім, такі меблі залежать від погоди. Їх слід накривати під час дощу і прибирати в осінньо-зимовий період.
  • Комбіновані варіанти. Є безліч поєднань: метал + скло, дерево + метал тощо. Знайдіть свою комбінацію!

Також для екстер’єрного використання підходить компакт-плита – сучасний суперміцний матеріал.


Міф 3. Меблі для дачі – це щось вживане

А от і необов'язково . Дати меблям друге життя – це, звісно, чудова ідея. Старі крісла, комоди, столи та навіть шафи можуть створити казкову атмосферу на вашій присадибній ділянці. Особливо коли це раритетні речі. Втім, зазвичай це предмети з дерева, а вони “метеозалежні” і потребують делікатного ставлення. Та й не завжди старі речі можуть задовольнити всі ваші потреби.

Хочеться саме такі меблі, як на картинці чи у ваших мріях? На Viyar Bazar ви знайдете майстра, який виготовить виріб будь-якого розміру, форми та дизайну, а також допоможе з підбором практичного матеріалу. Щоб зробити композицію завершеною, додайте подушки, чохли для крісел, килимки.

Підсумки

Підсумуємо, за якими критеріями слід вибирати та замовляти садові меблі. Це:

  • Призначення – відпочинок біля басейну, барбекю з друзями чи релакс у кріслі-гойдалці з улюбленою книгою.
  • Сезонність користування – якщо меблі залишаються просто неба цілий рік, вибирайте стійкі металеві конструкції; дерев'яні, плетені та пластикові варіанти підходять для теплої пори року.
  • Матеріал – зважте всі “за” та “проти” матеріалів з урахуванням двох попередніх факторів.

Насолоджуйтесь спокоєм і затишком серед природи!