Як вибрати меблі та що потрібно знати перед замовленням

Меблевий гід по різних приміщеннях.

Меблі – це завершальний штрих ремонту. Завдяки їм приміщення оживає, набуває завершеного вигляду і перетворюється на затишну оселю. Незважаючи на це, продумати меблювання слід до того, як починати ремонтні роботи. Продумана організація простору – запорука того, що все буде на своєму місці. Шафа відмінно стане в нішу, комод не захаращуватиме прохід у коридорі, а дверцята при відкриванні не вдарятимуться одні об одні. Розглянемо, які меблі вибрати для різних кімнат і які моменти врахувати при замовленні.

Як вибрати меблі для дому

При виборі зверніть увагу на такі характеристики:

  • Планування, габарити приміщення, наявність ніш та інших конструктивних особливостей;
  • Якість матеріалів, фурнітури і монтажу;
  • Функціональність кожного предмета;
  • Дизайн, колірне та стильове оформлення.
  • Розміщення меблів необхідно продумати на початковому етапі ремонту. Це допоможе правильно розмістити розетки і вимикачі, підвести комунікації та вибрати техніку. Вистачить одної розетки чи краще встановити розетковий блок із USB слотами? Мийка та плита розташовані на достатній відстані одна від одної? Чи поміститься посудомийка? Із цим допоможе чіткий план.

    Порада: Кількість розеток розраховують так: 1 шт. на кожен прилад + 1 запасна. Якщо ви поки не знаєте, як будуть організовані процеси на кухні, розмістіть кілька розеткових блоків (3-4 шт.) уздовж стільниці з інтервалом 1,2 м.

    Якщо ви шукаєте, де замовити меблі за своїми розмірами, щоб врахувати такі нюанси, використовуйте онлайн-сервіс Viyar Bazar. Професійний мебляр зробить заміри, підготує проект виробу та виготовить його вчасно. Індивідуальний інтер'єр і жодних проблем із дротами, розетками, сантехнікою та вентиляцією: майстер усе це врахував .

    Як правильно підібрати меблі для різних приміщень

    Кожна кімната має своє призначення й особливості. Підхід буде різним при облаштуванні житлового приміщення та офісу, спальні та зали. Розгляньмо, у чому різниця і як створити комфорт скрізь.

    Як вибрати меблі для кухні

    Почнемо з того, як підібрати меблі для кухні. І не лише через її «стратегічне» значення. Помилки в ремонті й облаштуванні кухні обходяться найдорожче. Перед тим як вибрати кухонні меблі, продумайте планування. Гарнітур буває лінійним/дволінійним, кутовим, U- та G-подібним. Для невеликих приміщень підходить кутове планування, у великих (площею від 20 м²) можна додати острів.

    Розмір і розташування секцій залежить від площі приміщення та кількості кухонного начиння, яке потрібно зберігати. Гарнітур роблять:

  • Тільки з нижніми модулями. Гарнітур виглядає легким, а кухня – просторою та світлою. Нижні тумби бувають на ніжках або без ніжок і цоколя. Найпрактичніше рішення – регульовані ніжки: вони коригують нерівності підлоги. Варіант без ніжок – це підлогові або підвісні тумби (кріпляться за допомогою спеціальних навісів).
  • З нижніми та верхніми модулями. Класичний варіант, причому навісні шафи можуть бути до стелі. Це зручно з точки зору місткості та прибирання, оскільки зверху не збирається пил.
  • З антресолями. Антресольна кухня найбільш містка: кожен сантиметр від підлоги до стелі перетворюється на корисну площу. Третій ярус – повноцінна система зберігання (для дрібної побутової техніки, запасів круп і всього, що використовується нечасто). Також візуально збільшується висота стелі.
  • Орієнтуйтеся на зріст людей, які готують. Висота нижніх тумб повинна бути трохи нижче поясу, приблизно 85-90 см. Відстань між підлоговими і настінними шафами – 45-60 см. Також ви маєте легко дотягуватися рукою хоча б до нижньої полиці навісної шафи. А тут дизайнер розповідає, які меблі вибрати на кухню, щоб правильно організувати зберігання.

    Як підібрати меблі у вітальню

    Вітальня – «мозковий центр» усього будинку. При оформленні необхідно врахувати її багатозадачність. Сімейні вечори з фільмами та настільними іграми, прийом гостей, читання чи робота – це все про неї. Варто відповідально підійти до того, які меблі вибрати для зали.

    На відміну від дитячої чи спальні, це приміщення належить усім. Перед тим як вибрати меблі у вітальню, добре зібратися всією родиною, щоб обговорити ваші смаки та вподобання. Окремо розгляньте функціонал і дайте відповіді на запитання:

  • Чи часто ви приймаєте гостей? Якщо так, потрібен великий стіл (наприклад, розсувний).
  • Чи працює хтось із дому? В такому разі продумайте робоче місце.
  • Чи потрібне додаткове спальне місце? Розділіть зони сну та прийому гостей перегородкою, легким стелажем, тумбою. Також для зонування можна використовувати різне оформлення стін, освітлення, різнорівневу підлогу.
  • У вас велика бібліотека? Красиві книги на відкритих полицях і стелажах прикрасять зал краще, ніж будь-які аксесуари.
  • Чи плануєте ви зберігати тут речі? Якщо в будинку мало місць для зберігання, замовте стінку з шафою-купе, більше тумб, місткий комод.
  • Водночас вітальня – це насамперед про відпочинок. Вибирайте для меблів «затишний» матеріал і декор. Підходять шпоновані поверхні, ДСП і МДФ з імітацією дерева, фасади з покриттям soft-touch та ін. Насолоджуйтеся часом, проведеним вдома .

    Як правильно вибрати меблі для спальні

    Тут усе має спонукати до відпочинку та спокою – улюблені кольори, максимум вільного простору і тільки необхідні речі. Традиційний комплект меблів – це ліжко, тумби, комод і шафа. Його можна доповнити туалетним або консольним столиком для косметики та аксесуарів, банкеткою чи пуфом. Використовуйте екологічні, безпечні для здоров'я матеріали – дерево, шпоновані плити, ДСП із класом емісії не нижче E1 (в ідеалі E0 та E-LE).

    Головне у спальні – ліжко та зручний ортопедичний матрац. Приділіть особливу увагу якості каркасу і ламелей. Рекомендована ширина для односпального ліжка – від 90 см, для двоспального – від 160 см. Корисним доповненням стануть підліжкові шухляди для зберігання постільної білизни, сезонного одягу. А в цій статтіми розглядаємо круглі ліжка.

    Рекомендація: Приліжкові тумби зручно використовувати, коли вони трохи вищі за рівень матраца.

    Які меблі вибрати для спальні, залежить від того, скільки речей ви плануєте тут зберігати. Шафу здебільшого роблять на 2 або 3 секції. Популярні моделі з розсувними дверима (для економії простору) та до стелі. До речі, містка шафа допоможе відмовитись від комода. Фахівці, зареєстровані на порталі, знають, як підібрати меблі для спальні, щоб врахувати всі побажання замовника.

    Які меблі вибрати для дитячої

    Дитяча багатофункціональна: це місце для сну, навчання та розваг. Меблі мають забезпечити всі 3 функції. Водночас потрібно залишити достатньо вільного місця, щоб дитина могла розкласти лего, пазли, інші іграшки. Намагайтеся розміщувати меблі по периметру, і місце по центру залишиться для ігор, ранкової зарядки, інших активностей.

    Поширена помилка – купівля меблів «на виріст». Це стосується ліжок, письмових столів для дорослих, шаф, де малюк не дотягується до потрібних полиць. Предмети інтер'єру мають відповідати віку дитини. Рішення – меблі-трансформери, що «ростуть» разом із господарем кімнати. Наприклад, парта для школяра із регулюванням висоти.

    Перед тим як вибрати дитячі меблі, запитайте у дитини, який колір їй подобається, чи є в неї улюблений герой мультфільму або казки. Оптимальний варіант оформлення кімнати – нейтральна база та яскраві аксесуари. Декор змінюється по мірі дорослішання малюка, змін у смаках. Крім того, майстер із Viyar Bazar розповість, як підібрати меблі до дитячої кімнати з урахуванням вимог безпеки (екологічність матеріалів, відсутність гострих кутів тощо).

    Які меблі вибрати для ванної

    Як вибрати меблі у ванну, ми докладно розповідаємо в окремій статті. Зупинимося на найбільш суттєвому. У ванну кімнату замовляють тумби для раковин, шафки для косметики, рушників та побутової хімії, а також дзеркала з поличками. З матеріалів переважають тверді породи дерева, деревні плити, пластик, скляні та дзеркальні елементи.


    Структура МДФ-плити щільніша, ніж у ДСП, тому вона більш стійка до вологи. Також ДСП не варто вибирати для маленької ванної кімнати. І правило №1 – надійно закрайковані торці. Пластик недорогий, але програє за стійкістю. З такими поверхнями потрібно поводитися обережно. Вишуканими будуть предмети з листяних порід дерева (дуба, клена, бука). Свіжо й оригінально виглядає вологостійка фанера. Дизайнерський тренд – стільниці та раковини з каменю.


    Дуже важливою є якість фінішного покриття – лаку, емалі, плівки, шпону, акрилу тощо. Добре, коли для всіх виробів використовується один декор, фурнітура з однієї колекції. Продумайте меблеве підсвічування, адже основне освітлення потрібне не завжди. З підсвічуванням ви створите атмосферу для релаксу і водночас легко знайдете у шафках потрібні речі.

    Як підібрати меблі до передпокою

    Королева передпокою – це шафа. Для малогабаритних приміщень підійдуть дзеркальні або світлі глянцеві фасади, що візуально розширять простір. Перед тим як вибрати меблі в передпокій, ознайомтеся з рекомендаціями щодо проектування шаф-купе, а також зберігання взуття.

    Якщо дозволяють габарити коридору, можна додати комод із полицями-гамбургерами, банкетку, дзеркало, вішалку-стійку. Зручно розміщувати в передпокої 2 дзеркала – на весь зріст і невелике настінне. Практичним рішенням буде пересувне дзеркало на повен зріст.

    Якщо ж, навпаки, кімната настільки мініатюрна чи вузька, що шафу не виходить встановити, обмежтеся найнеобхіднішими предметами. Це полиця з гачками (бажано на різній висоті) або вішалка-стійка, компактна тумба для взуття, консольний столик.

    Як вибрати меблі для офісу

    При облаштуванні офісу треба уникнути двох крайнощів. Перша – коли обстановка типова, безлика і нудна. Друга – коли, навпаки, кожне робоче місце оформлене по-різному. Варто дотримуватися єдиного стилю, але цей стиль повинен бути. Спочатку продумайте розстановку, особливо для Open Space (комфорт співробітників, гарне освітлення, зручність комунікації одне з одним). Для зонування відкритого простору використовують:

  • Рейкові та скляні перегородки;
  • Відкриті стелажі (пропускають світло);
  • Розсувні та мобільні перегородки;
  • Тумби-горщики з рослинами;
  • Настільні екрани;
  • Безпосередньо спосіб розміщення столів.
  • Як вибрати офісні меблі та матеріали для них? Must-have набір – це столи, стільці на роликах, стелажі або етажерки для документів та книг, шафи для верхнього одягу. Перелік залежить від того, яку саме частину ви облаштовуєте – фронт-офіс чи бек-офіс. Великим плюсом стане зона для відпочинку. Її ж використовують як неформальну переговорку. Матеріали краще вибирати в універсальних декорах (сіро-бежева палітра, імітації дерева, бетону).

    Рекомендація: Відкриті стелажі та полиці зручніші для зберігання повсякденної офісної документації, ніж шафи з дверцятами. Звісно, за умови, що там підтримується порядок. Вони гарантують швидкий огляд та безшумний доступ до паперів.

    Viyar Bazar радить, як вибрати меблі на замовлення

    Все більше людей вибирає індивідуальність і продуманість, тому цікавиться, де купити меблі на замовлення. В чому переваги?

    Де зробити меблі на замовлення

    Коли готовий дизайн-проект, важливий етап – знайти, де можна замовити меблі за індивідуальним проектом. Переваги виробів, виготовлених за вашими параметрами:

  • Індивідуальний дизайн;
  • Функціональність і ергономічність;
  • Підлаштування під конкретне приміщення;
  • Можливість приховати комунікації;
  • Вибір матеріалів, орієнтуючись на ваш бюджет.
  • Ви цікавилися, як замовити меблі у «ВіЯр»? Компанія не надає послуги меблярів, проте пропонує весь перелік товарів та послуг. А для того, щоб налагодити комунікацію між замовниками та майстрами, був створений цей сервіс.

    Як замовити меблі на Viyar Bazar

    Як замовити меблі по інтернету, щоб це було надійно, просто та в межах запланованої ціни? Сайт Viyar Bazar робить процес простим і прозорим. Вам потрібно лише:

  • Створити заявку на виготовлення виробу. Зробіть це в кілька кліків або детальніше (вкладки «Замовлення» та «Проект»).
  • Відправити заявку на всіх меблярів на порталі або конкретного спеціаліста, якщо вам сподобався його профіль із роботами;
  • Вибрати виконавця. У цьому вам допоможуть портфоліо з фото, відгуки замовників і рейтинг майстрів.
  • Завершити замовлення та залишити відгук. Ви вже знайшли, де замовити меблі в Києві та інших містах України просто і надійно.
  • Поділіться своїм досвідом з іншими, написавши відгук на порталі!

    Як розрахувати вартість меблів на замовлення

    Попередній розрахунок вартості доступний у вкладці «Проект». Зараз ви можете дізнатися приблизну ціну кухні, а незабаром з'явиться функціонал і для інших виробів. Вам потрібно вказати розміри та конфігурацію гарнітуру, типи секцій, вид фасадів. Потім ви вкажете ціновий сегмент для матеріалів і фурнітури, додасте техніку, і готово! Будуть доступні одразу 2 види розрахунку – тільки комплектуючі та послуги «ВіЯр» або весь проект із роботою мебляра.

    Реаліті-шоу Bazar Live: як роблять меблі на замовлення

    Щоб показати «внутрішню кухню» меблів на замовлення ми створили реаліті Bazar Live. У кожній серії на конкретному прикладі ви бачите, як ідея перетворюється на готовий виріб. Наші герої оформлюють замовлення на порталі, вибирають майстра, узгоджують із ним деталі проекту, підбирають комплектуючі й отримують готові меблі! В першому сезоні це була світла кухня для сім'ї із Києва. Дивіться шоу, щоб дізнатися, якою вона вийшла і чи сподобалася героям.

    Надихайтеся та оформлюйте замовлення на Viyar Bazar, щоб скоріше оновити інтер'єр!