Поради щодо вибору правильних меблів для вітальні

Секрети гармонійного простору від спеціалістів Viyar Bazar.

Вітальня – це серце нашої оселі. Це місце, де сім'я і друзі збираються, щоб відпочити та насолодитися часом разом. Облаштування цього приміщення потребує особливої ​​уваги. Наші поради щодо вибору правильних меблів для вітальні допоможуть вам створити затишний простір, де приємно перебувати. При купівлі меблів важливо враховувати не лише естетичні вподобання та стиль, а й функціональність. Переконайтеся, що з Viyar Bazar легко!

Автор проєкту: Руслан Руденко

Вітальня – місце для особливих меблів

Традиційно при облаштуванні приміщення використовуються такі меблі:

  • Диван і крісла;
  • Стінка;
  • Стелаж;
  • Тумба під телевізор;
  • Стіл та стільці.

Крім того, тут часто розміщують шафи та полиці, а також пуфи, кушетки, банкетки. Перед тим як вибрати меблі для вітальні, переконайтеся, що предмети гармонійно поєднуються один з одним за стильовим і колірним оформленням, розмірами та формами.

Автори проєкту: Андрій та Ірина Денисови

Що з м'яких меблів має бути у вітальні

У кімнаті, призначеній насамперед для відпочинку, м'які меблі займають центральне місце. Незалежно від того, як вам подобається проводити час – за переглядом фільмів, читанням чи грою у PlayStation – головним елементом тут, безумовно, є диван. Поговоримо про нього докладніше.

Диван

Він має бути достатньо великим, щоб розмістити всіх членів сім'ї та гостей, а також надійним. Ось стислий чекліст критеріїв, на які варто звернути увагу:

  • Конструкція. Є класичні прямі та кутові моделі, модульні дивани з окремих секцій, які можна міняти місцями, розкладні варіанти.
  • Матеріал оббивки. Він має бути зносостійким і легким у догляді, особливо якщо в сім'ї є діти чи домашні улюбленці. Зазвичай оббивка тканинна, шкіряна або синтетична.
  • Колір. Підбирайте колірну гаму залежно від того, чи буде цей предмет акцентним в інтер'єрі. Популярні кольори сьогодні – це беж, тауп, графіт, різноманітні природні відтінки.

Розкладні моделі підійдуть, якщо потрібне додаткове спальне місце. Всередині вдасться розмістити відсіки для зберігання постелі й інших речей. Чудовим рішенням стане диван на замовлення, виготовлений спеціально для вас. Майстри Viyar Bazar врахують усі ваші побажання та потреби, і ви отримаєте виріб, що якнайкраще доповнить інтер'єр. Адже ви як ніхто інший знаєте, які меблі повинні бути у вітальні у вас вдома.

Крісла

Також у вітальні часто розміщені крісла. Вони можуть бути як додатковими місцями для сидіння, так і акцентними елементами інтер'єру. Їх підбирають у тон дивану чи, навпаки, контрастні, щоб додати простору динаміки. Моделі відрізняються одна від одної за габаритами, матеріалом оббивки та наповнення, наявністю підлокітників і подушок.

Сьогодні на зміну традиційному комплекту "диван + 2 крісла" приходять поодинокі моделі оригінальних кольорів і форм. Це буде ваше улюблене місце, щоб посидіти з книгою, подивитися на вогонь у каміні чи вогні міста у вікні.

Автор проєкту: Станіслав Пірус

Корпусні меблі

Поговоримо про те, як вибрати меблі для вітальні, якщо йдеться про корпусні вироби: стінки, стелажі, тумби під телевізор. Наявність останніх залежить від того, чи потрібна вам удома повноцінна TV-зона.

Трендовим рішенням для стінок є скляні фасади в металевій рамі. Всередині таких прозорих секцій встановлюють підсвічування та розміщують на полицях гарний посуд, статуетки, вази й інший декор. Підсвічування створює особливий затишок і підкреслює легкість скляних конструкцій. А власникам великої бібліотеки варто задуматися про стелажі. Улюблені книги будуть у зручному доступі та прикрасять кімнату.

Автор проєкту: Юлія Осадченко

Один із важливих аспектів – розміщення меблів

Які меблі купити у вітальню – це, безумовно, першочергове питання. Але також важливо правильно їх розташувати. Почніть із визначення фокальної точки кімнати – центру інтер'єрної композиції. Це може бути телевізор, камін чи велике панорамне вікно. Розмістіть диван і крісла так, щоб створити комфортну зону спілкування, орієнтовану на цю фокальну точку.

Переконайтеся, що між усіма елементами достатньо вільного місця. За правилами ергономіки, відстань між диваном і журнальним столиком має бути приблизно 45-50 см, щоб було зручно дотягнутися до предметів, що лежать на столі, водночас не перешкоджаючи проходу.

Якщо у вітальні передбачена обідня зона, постарайтеся візуально розділити простір за допомогою килимів, оформлення стін або різної висоти меблів. Це зручний прийом зонування без додаткових перегородок.

Автор проєкту: Андрій Оксетенко

Переваги індивідуального дизайну вітальні

Індивідуальний дизайн дозволяє створити унікальний простір, що повністю відповідає вашим потребам і стилю життя. Те, які меблі повинні бути у вітальні, залежить і від приміщення, включаючи його розміри, форму, освітленість та архітектурні особливості.

Замовляючи вироби на Viyar Bazar, ви можете втілити будь-які нестандартні рішення: вбудовані системи зберігання, цікаві комбінації матеріалів і текстур, конструктивні нюанси. Можливо, вам потрібно заповнити нішу в стіні або передбачити в кімнаті місце для роботи. Зареєстровані на порталі фахівці з усіх регіонів України врахують ваші індивідуальні запити.

Автор проєкту: Віталій Шимків

ТОП-5 порад щодо вибору правильних меблів для вітальні

Облаштування кімнати не буде складним, якщо дотримуватися таких рекомендацій фахівців:

  1. Точні заміри. Габарити меблів повинні відповідати розмірам та пропорціям кімнати, не створюючи відчуття перевантаженості чи порожнечі.
  2. Комфорт і зручність. Для диванів та стільців це м'якість сидінь і оптимальна висота, для шаф і тумб – місткість та функціональне наповнення.
  3. Міцність матеріалів і конструкцій. Це дозволить зберегти практичність та привабливий вигляд виробів на довгі роки. В сучасних інтер'єрах часто використовуються МДФ, метал, камінь, компакт-плита тощо.
  4. Функціональність. Завдяки механізмам трансформації, підйомним механізмам та іншій фурнітурі вироби моментально адаптуються до ваших потреб.
  5. Єдність стилю. Комбінуючи матеріали, текстури та форми, пам'ятайте, що всі предмети меблювання утворюють єдиний ансамбль.

Головне – це створення комфортного та функціонального простору, де буде приємно проводити час як на самоті, так і в колі родини та друзів. Використовуйте наші поради й облаштовуйте вітальню своєї мрії з Viyar Bazar!

Автор проєкту: Павло Харченко