Дзеркала: види та ідеї нестандартного використання

Розбираємо таємниці задзеркалля разом з Viyar Bazar.

Дзеркало – це те, без чого важко уявити сучасний інтер’єр. З його допомогою можна візуально збільшити приміщення, додати природного світла та декоративності.

Сьогодні дзеркала є практично в кожній кімнаті. Вони відрізняються за формою, розміром, оздобленням, призначенням та іншими критеріями. Пропонуємо детальніше розглянути цей елемент декору та дізнатися цікаві ідеї його розміщення в інтер’єрі.

Види дзеркал за призначенням

За призначенням дзеркала поділяються на функціональні та декоративні. Перші створюють зручні умови для щоденного догляду. Зазвичай їх встановлюють у спальнях, ванних кімнатах і передпокоях.

Другі використовують для оформлення інтер’єру та підбирають залежно від індивідуальних особливостей приміщення, освітленості та стилю. Так, наприклад, еклектику вдало доповнить дзеркало з патиною, для класичного стилю підійде дзеркало з фацетом, а для сучасного та мінімалістичного – кольорове.

Найпоширеніші форми

Круглі та овальні форми дзеркал найчастіше використовують у передпокоях та спальнях над туалетним столиком. До того ж вони гармонійно вписуються у всі стилі приміщень.

Квадратні та прямокутні є універсальним варіантом для будь-якого інтер’єру. Вертикальне розміщення дає можливість побачити себе у повний зріст, а горизонтальне – задекорувати стіни в кімнаті. 

Варіанти оздоблення

  • Рамка. Додає дзеркалу стильової завершеності, підкреслює смак. Для класичного інтер’єру вибирайте дзеркало, оздоблене багетом, а для лофту – в металевій рамі.
  • Підсвічування. Завдяки йому дзеркало виконує одразу 2 функції: функціональну та декоративну. Може слугувати додатковим джерелом світла в кімнаті.
  • Художнє оздоблення. За допомогою піскоструменевої обробки на дзеркало можна нанести будь-який візерунок або зробити її матовою.

5 ідей нестандартного розміщення дзеркала в інтер’єрі

Ідея №1. Усі ми звикли до стандартного середнього розміру дзеркала. А як щодо того, щоб використати одне велике дзеркало або декілька маленьких? Впевнені, що з цим прийомом кімната заграє новими барвами!

Ідея №2. Не зупиняйтеся на традиційних формах – дзеркало у вигляді квітів, тварин чи фруктів стане основним акцентом в інтер’єрі.

Ідея №3. Якщо у кімнаті мало природного світла, додайте дзеркало у вигляді вікна. За умови його правильного розташування ви отримаєте достатню кількість світла.

Ідея №4. В інтер’єрі можна використовувати не тільки дзеркала, а й дзеркальні поверхні: плитку, меблі, елементи декору тощо.

Ідея №5. Зістарені та “позолочені” дзеркальні поверхні виглядають особливо виграшно. Не бійтесь експериментів з фактурами та форматами дзеркала.

Лінійка дзеркал ВіЯр

Нещодавно компанія ВіЯр запустила власне виробництво дзеркал! До замовлення доступно 9 лінійок. Дзеркала представлені в різних розмірах, формах і варіантах оздоблення:

  • Єврофаска;
  • Фацет;
  • Художнє матування.

Усі вироби покриті травмозахисною плівкою з тильної сторони, що забезпечує додаткову безпеку під час експлуатації.


Підсумки

Отже, дзеркало – це багатофункціональний інструмент для створення унікального інтер’єру. Плануючи встановити дзеркало в приміщенні пам’ятайте, що в ньому повинні відбиватися світло і красиві предмети!