Дворівнева кухня: проєктуємо гарнітур, де поміститься все!

Розкриваємо секрети місткості та функціональності.

При виборі конфігурації кухні важливою характеристикою є кількість ярусів. Вона може мати один або декілька рядів верхніх шаф, як-от в гарнітурах з антресолями. Дедалі популярнішими стають дворівневі кухні. Це практичне рішення для приміщення з високою стелею. Такий гарнітур відрізняється не тільки цікавим дизайном, але й раціональним використанням простору, адже кожен сантиметр висоти задіяний з користю. Які ще переваги має кухня в 2 яруси та як її правильно спроєктувати? Дізнавайтеся далі.

Як виглядає двоярусна кухня

Назва говорить сама за себе. Навісні модулі розміщуються у 2 ряди один над одним, і нерідко найвищий ряд шаф виступає за глибиною. Такий гарнітур не захаращує простір та водночас дозволяє вмістити все необхідне кухонне приладдя, техніку і продукти навіть у невеликій кухні.

Здебільшого меблярі та дизайнери залучають всю стіну аж до стелі. Це практичне рішення для маленької квартири, де важливий кожен сантиметр площі. Меблі доповнюють функціональною і декоративною підсвіткою, що додає зручності та підкреслює оригінальність конструкції. Дворівнева кухня з підсвіткою LED стане окрасою оселі й улюбленим місцем для затишних зустрічей з родиною.

Автор: Сергій Ніколайчук

Переваги

В чому переваги такої конфігурації?

  • Велика місткість;
  • Раціональне використання простору;
  • Естетичність і цікавий дизайн;
  • Зручна організація зберігання.

Так, сучасна дворівнева кухня завдяки її місткості дозволяє звільнити місце, де за іншої конфігурації могли б розташовуватися додаткові тумби чи пенали. Цей вільний простір можна використати для облаштування комфортної обідньої зони або не займати його жодними меблями.

Найвищі шафи підходять для зберігання речей, які рідко використовуються. Натомість ярус, що розташований нижче, стане чудовим сховком для всього, що має щодня бути напохваті: столових приборів, рушників і серветок, бакалії.

Автор: Сергій Білоус

Дизайни сучасних дворівневих кухонь

А тепер розглянемо цікаві проєкти меблів. Майстри знаходять унікальні рішення для кожного замовника. Йдеться як про конструктив, так і про оформлення меблів, неординарні поєднання матеріалів та кольорів.

Світла кухня з чорними акцентами

Гарнітур білого кольору вже став класикою. Він завжди має охайний вигляд, візуально розширює простір і робить приміщення світлішим. Білі кухні можна зробити справді цікавими, додавши темні чи яскраві акценти, як-от у представленому проєкті. Світлий колір фасадів і фартуха став чудовою базою для чорної стільниці, побутової техніки, а також металевих відкритих полиць.

Автор: Денис Зарембо

Дворівневі кухні – простір для фантазії

Такі меблі мають безліч “інтерпретацій”. Гарнітур буває лінійним, кутовим, П-подібним. Інколи його доповнює острів або барна стійка. Цей проєкт кухні-вітальні вражає неординарним поглядом на конструктив і оформлення.

Меблі виконані у 3 декорах: сірому, білому та деревному. Поряд з островом розташована обідня зона з дизайнерськими стільцями. Ще одна фішка – вбудований холодильник, що прихований за фасадами та не вибивається з загальної концепції.

Автор: Руслан Чобану

Трендові колірні поєднання

Хочете, щоб меблі якнайкраще підкреслювали ваш неповторний стиль? Найкращим рішенням будуть кухні за індивідуальним дизайном. Замовляйте їх на Viyar Bazar та вибирайте майстра з-поміж досвідчених спеціалістів, переглядайте їхні портфоліо і відгуки. У цьому проєкті енергійний зелений колір гармонійно доповнює базовий сірий та додає інтер'єру свіжості. А ще у приміщенні вдало приховані комунікації.

Автор: Сергій Білоус

Місткий кутовий гарнітур

Ергономічною є дворівнева кухня кутова. Це не тільки знахідка для власників маленьких квартир, але і чудовий варіант для просторого приміщення. Можна зробити модулі глибшими, додати острів та обідню зону. Крім конфігурації, цей проєкт привертає увагу лаконічними шпонованими та білими фасадами без ручок. Чистота і нічого зайвого!

Автор: Андрій Оксетенко

Оригінальні відкриті полиці

Це варіація кухні, де 1 ряд навісних шаф замінила відкрита полиця. Це допомогло візуально полегшити конструкцію, щоб вона не захаращувала простір. На поличках можна розмістити кухонне приладдя, яке буде зручно діставати, або рослини та декор. Можливо, ви облаштуєте там міні-город зі свіжою зеленню. Зверніть увагу, як продумано вбудований холодильник: його не сховали за фасадами, а інтегрували всередину модулів.

Автор: Юлія Осадченко

Кухня в класичному стилі

Гарнітур виконаний у стилі американської класики та миттєво занурює в атмосферу затишного будинку з власним садом і великим лабрадором. Пастельна двоярусна кухня прикрашена фрезеруваннями у вигляді рамки та майстерно підібраними ручками-кнопками. Спеціально передбачені шафки-вітрини для колекційного посуду.

Меблі розташовані вздовж усіх 4 стін, але приміщення не виглядає захаращеним. Витончені шафи з вертикальними лініями фрезерувань візуально додають висоти і немовби розчиняються у просторі завдяки ідентичному кольору стін.

Автор: Вадим Ляхор

Поради з проєктування

На що звернути увагу, щоб створити зручний та ергономічний гарнітур у 2 яруси? Якщо вас зацікавила дворівнева кухня, розміри приміщення й інші моменти обов'язково слід врахувати:

  • Габарити – площа, а особливо висота приміщення допоможуть розрахувати розміри всіх модулів;
  • Організація зберігання – при виборі наповнення врахуйте доступність секцій (верхній ярус для рідко використовуваних речей, а нижній для найнеобхідніших);
  • Особливості дизайну – поєднуйте шафи з відкритими полицями, робіть рівні однакової чи різної висоти, комбінуйте матеріали та кольори.

Один ряд шаф можна зробити акцентним – з фрезерованими або шпонованими фасадами чи яскравими дверцятами. Також у таких кухнях можна вдало поєднати один декор із матовим і глянцевим фінішем. Майстри Viyar Bazar врахують усі ваші побажання, щоб створити для вас комфортний простір!

Автор: Михайло Петров