2 960
18.05.2023

Дизайн проект кухні для комфортного життя

Дизайн проект кухні для комфортного життя

Сучасне життя диктує нові правила, що надихають. Золоті багети та сіро-чорні металеві інтер’єри - все в минулому. Сучасна кухня передбачає зручність, адже це не тільки місце де можна відпочити та випити чаю з печивом, найголовніше - це робочий простір. Він має бути зручним та продуманим до нюансів, а сучасні тенденції в дизайні не сковують, дозволяється все, яскраві кольори або стриманість, все залежить від Ваших бажань.

Автор: ViyarPRO Меблі

15 годин на тиждень

В середньому, згідно з соціологічними дослідженнями, стільки часу українські жінки проводять на кухні. Звісно при плануванні нової кухні хочеться зробити все як найкраще, щоб було не тільки гарно, а й функціонально. Приготувати вечерю на сім’ю, спекти смачний пиріг, ранком зробити каву, посидіти з друзями за келихом вина - це одне з центральних місць у квартирі. Це не просто набір шафочок з мийкою, плитою і холодильником, це Ваш простір, простір здоров’я, Вашої сім’ї та сімейних посиденьок.

Автор: Олег Цибульський

Дослухайтесь до свого серця

Головна особливість при виборі дизайну - це урахування Ваших потреб, ритму і способу життя. Інтер’єр ідеальної кухні криється у Ваших звичках. Дизайнери лише допомагають втілити у життя Ваші бажання. Оформляють це професійно, дають варіанти вибору, підбирають матеріали та фактуру, основна ідея йде від Вас. Напочатку пропонуємо невеличке опитування, щоб розробити дизайн кухни задайте для себе такі питання:

  • Як часто Ви готуєте вдома? Якщо рідко, то площу робочої поверхні можна зменшити, і збільшити кількість шухлядок.
  • Чи часто у Вас бувають гості? Якщо так, то можливо гарно було б встановити невеликий диванчик.
  • Кухня для старшого покоління? Подумайте про висоту шафок.
  • Яка площа кухні? Навіть маленький простір можна перетворити в дуже функціональне приміщення.
  • Вікна дивляться на захід чи схід? Від цього може залежати відтінок, світлі кольори значно розширюють простір.
  • Бюджет на який Ви розраховуйте, одне з головних правил. Стильно та зручно можна зробити за будь-які гроші, головне довіритись професіоналам.

Маленький простір або просторе приміщення

На нашому сайті Ви можете обрати готовий онлайн дизайн кухні. Маленький простір можна оформити прямою кухнею чи дизайном літерою Г, використавши підвіконня. Для просторих приміщень зручним рішенням буде конструкція “острів”, зручна стільниця по центру з системою зберігання.

Автори: Денис Соломаха, ViyarPRO Меблі

Плануємо. Відправні точки Вашої майбутньої кухні

Велика побутова техніка буде Вашим фундаментом під час планування. Для того, щоб зробити ескіз-мрію користуйтеся цим правилом. Холодильник, плита, посудомийна машина, морозильна камера, або спеціальний холодильник - ця техніка має сталі габарити, тому дуже зручно планування спираючись на ці речі. Також розстановка такої техніки одразу підкаже де будуть розташовані розетки, так, щоб Вам було зручно та комфортно. На нашому сайті Ви можете самостійно розробити проєкт кухні, вибравши конструктор кухні ViyarPro Меблі, а потім узгодити його з професіоналами.

Автор: Олег Цибульський

Готуємо проєкт, варіанти та етапи процесу

Основним інструментом на цьому етапі буде точний план квартири, що зазначений у паспорті на житлоплощу. А головне правило точних замірів: для планування потрібні спеціалісти. Для розробки точного креслення важливі міліметри, краще довірити вимірювання професіоналам. Також потрібно точно знати де будуть проходити комунікації та розташовані розетки.

Розробка планування кухні починається з простого і зрозумілого конструктора Viyar Bazar, це не потребує спеціальних навичок, крім того, це безкоштовний розрахунок вартості Вашої майбутньої кухні. Щоб ще більше спростити задачу пропонуємо обрати з готових дизайнів у нас на сайті, в розділі “Галерея”. Потім, з цими матеріалами Ви можете або замовити кухню, або поміркувати, що б Ви хотіли змінити, щодо вартості або дизайну.

Нюанси важливі!

Ми іноді не замислюємось над тим як влаштована наша кухня до якої ми звикли. Ми настільки звикли до незручностей, що їх не помічаємо. До гострого кутка об який набиваємо один і той самий синець, як не зручно відкриваються шухлядки й дверцята перекривають інші шухлядки. Під час планування нової кухні у Вас є можливість позбутися всіх цих незручностей. Внесіть такі пункти до Вашого планування:

  • Освітлення має бути зручним. Не обмежуйтесь одним підвісним світильником посередині, продумайте освітлення робочих поверхонь. Для любителів нічного способу життя та смачненьких бутербродів можна продумати приглушене освітлення, щоб не заважати іншим членам родини.
  • Як будуть відкриватись шафи? Система висувних чи розсувних дверцят. Висувна система набагато зручніша ніж розсувна. Якщо Ви зупинитесь на другому варіанті, то продумайте в якій бік будуть відкриватись дверцята, чи не буде це заважати.
  • Ручки - нюанс який може доволі сильно позначитись на загальному інтер’єрі та стилі. Головне, щоб вони були зручними та гарно поєднувались за кольором і стилем всієї кухні.

Автор: ViyarPRO Меблі

Робочий трикутник - це чотирикутник

“Робочий трикутник” - система організації простору, про яку часто пишуть і говорять блогери та дизайнери з популярних порталів. Основна ідея - розділити зону на 3 частини: холодильник, мийка і плита. Ці зони мають бути у двох кроках одна від одної. Це логічно, адже фітнес браслет іноді зашкалює від кількості кроків які ми намотуємо на кухні. Але досвідчений меблевик завжди скаже, що трикутник це чотирикутник. Завжди має бути робоча зона де ми ріжемо, готуємо, ставимо страви, заварюємо чай чи ріжемо ковбасу вночі. Тож під час планування простору не забувайте про необхідну робочу поверхню, що має бути поруч з холодильником, плитою та мийкою. 

Автор: ViyarPRO Меблі

Враховуємо консервацію та запаси продуктів

Якщо Ви з великою сім’єю, то скоріш за все - це буде значний запас продуктів: круп та консервації від бабусі, чаїв, соків або дитячих сніданків. Спеціальний посуд на свята, великі гусятниця чи місткі каструлі для борщу. На кухні все має бути зручно, адже це Ваш простір, час і задоволення. Ось декілька порад для організації зберігання:

  • Посуд, що у вжитку кожен день має бути під рукою в зручному та швидкому доступі.
  • Предмети посуду для святкового столу можна зберігати в шухлядках, що знаходяться подалі від робочого простору. Високі антресольні шафи ідеальні для цих випадків.
  • Це саме стосується наборів продуктів довгострокового зберігання. Використовуйте дальні або антресольні шафи для зберігання.

Автор: Ложко Олександр


Колір = настрій

Згідно з теорією кольорів червоний збуджує, синій заспокоює, а зелений бадьорить та підвищує апетит. Але, що робити тим, хто полюбляє червоний або чорний колір, салатовий чи рожевий? Сучасні тенденції в інтер’єрі відходять від строгих рамок, дослухайтесь до своїх бажань, а професіонал оформить це гармонійно і витончено. Завдяки сучасним тенденціям - немає рамок в оформленні кухні, завдяки професійним дизайнерам Ви можете погратися з кольорами. Єдина особливість зберігається, але це стосується сприйняття простору:

  • Світлі кольори розширюють простір, приміщення здаватиметься візуально ширшим.
  • Темні кольори навпаки, зменшують простір, але водночас роблять його більш затишним.

Головне пам’ятайте - це Ваша кухня, Ваш простір для кулінарної медитації, відпочинку, посиденьок з друзями та родиною, тож ми зробимо все щоб втілити Ваші мрії в реальність. Підібрати майстра, допомогти з проєктом та дизайном незалежно від бюджету.

Автори: Миколай Козюлін, ViyarPRO Меблі